Каталог
ru
ua

Садові гойдалки для дачі

Садові гойдалки давно стали трендом заміських будинків і дач. І не дивно! Адже це і красиво, і зручно. З ними приємно відпочивати, проводити час з сім'єю і друзями, пити чай або читати улюблену книгу. Їх дуже люблять діти, які з задоволенням будуть гойдатися хоч весь день. Гойдалки не вимогливі особливого догляду. Але, щоб вони служили довго і тільки радували вас, при їх виборі слід враховувати деякі особливості.

Металеві

Найчастіше зустрічаються конструкції з металу. Вони виготовляються з труб різної товщини, діаметром від 32 до 76 мм. Чим цей показник більше, тим міцніше, стійкіше і дорожче виріб. І, відповідно, витримує велике навантаження. Гойдалки з металевим каркасом досить міцні, довговічні, легко збираються і розбираються. А для того, щоб вони не іржавіли і як можна довше зберігати привабливий зовнішній вигляд, метал покривають спеціальним засобами. Тому, в цілому садові гойдалки не вимагають особливого догляду і можуть знаходиться на вулиці при самих різних погодних умовах 

 

При покупці металевих гойдалок звертайте увагу на те, яким чином прикріплено сидіння до опорній рамі. Найчастіше зустрічається варіант з пружиною, де вона не тільки з'єднує основні елементи конструкції, а й виступає в якості амортизатора. При катанні конструкція може трохи тертися об раму і видавати неприємний звук. Але його легко можна усунути звичайною змазкою WD-40. Якіснішими вважаються вироби, в яких пружина або карабін протягнуті в приварене до рами кільце. При чому петля повинна бути добре приварена до рами і досить міцна.

Але є моделі, в яких пружина протягнута в отвір, пробитий у верхній перекладині опори. У майбутньому цю ділянку конструкції може деформуватися і гойдалки прогнутися під вагою.

 

 

Вироби, у яких сидіння кріпиться до рами за допомогою карабінів і кільця, не менше комфортні, хоча і не пружинять. А моделі, де рама і сидіння з'єднані підшипником, мабуть, кращий варіант для любителів плавного катання. В такому випадку тертя мінімально, а сидіння переміщається лише вперед і назад.

 

 

Сидіння

Сидіння у гойдалок з металевою основою може бути виконано з пружинного блоку або сітки і кріпитися безпосередньо або за допомогою пружин. Таке сидіння досить м'яке і пружне. При чому сітка з металу може мати більш високу міцність і більш жорстка, ніж пружинний блок. Обидва ці варіанти обов'язково покриваються матрацом.

 

 

Але є гойдалки, у яких на раму по периметру туго натягується тканина, утворюючи своєрідний батут. Як правило, для такого виду сидіння використовують стійкі тканини, які не розтягуються, не вигоряють і швидко сохнуть. Тому «Батутні» гойдалки можна тримати під відкритим небом весь сезон. Однак з таким варіантом слід акуратно поводитися, берегти від гострих предметів і тримати подалі від вогню. Інакше починають таке сидіння буде не просто.

 

 

 

Дерев'яні
Дерев'яні садові гойдалки виглядають завжди по-домашньому красиво і затишно. Їм властива декоративність, самобутність, внаслідок чого вони здатні прикрасити, облагородити, зробити «багатшими» будь-яку ділянку. Вони так само безпечні, міцні і надійні. Але це не дешеве задоволення. Здебільшого це люксові вироби, які коштують набагато дорожче моделей з металу і пластика. Як правило, ціна формується не тільки дорожнечею сировини, але також якісною фурнітурою і просочувальними матеріалами для обробки деревини.

Але крім чималою вартості вони мають ще один мінус: дерево необхідно ретельно і регулярно захищати від надмірної спеки або вологи, а також час від часу покривати захисними засобами проти комах-шкідників.

 

 

Допустиме навантаження і кількість місць
Важливо враховувати максимальне навантаження на користувача. Виробники завжди вказують її на упаковці або в інструкції. Вона може бути від 100 до 500 кг. Рекомендується не перевищувати її, оскільки не дотримання умов експлуатації може призвести до деформації каркаса або поломки виробу.

Орієнтовно допустима вага вказує на те, скільки чоловік одночасно в ній можуть розміститися. Розрахунковим значенням є 100 кг на одного користувача. Наприклад, модель на 200 кг підійде для двох. Родині з чотирьох дорослих користувачів необхідно шукати гойдалки на 400 кг максимального навантаження. А якщо кошти дозволяють, то краще вибрати товар з максимальним показником - їх конструкція і механізми прослужать значно довше.

 

 

Форма

Опорна рама може мати різноманітну конструкцію: від прямих чотирьох ніжок до овального підстави у вигляді полозів. Від форми опори в значній мірі залежить стійкість гойдалок, а також те, де вона може бути встановлена: на твердій поверхні або грунті.

 

Гойдалки садові Сієна, Olsa, максимальне навантаження 320 кг

 

Опори у вигляді дуг, розміщених зазвичай з боків конструкції, мають хорошу репутацію. Вони міцні, стійкі і надійні, дозволяють витримувати високі навантаження. Дуги дають менший тиск на землю, ніж ніжки, і не так сильно просідають в м'якому грунті. Тому їх можна встановлювати на будь-яку поверхню. А ось гойдалки з ніжками не рекомендуємо встановлювати на землю, так як вони можуть просідати. Ще така конструкція вважаються менш стійкою, ніж виріб з дугоподібної основою.

Матраци та подушки

Матраци та подушки для дачних гойдалок шиються з синтетичних і натуральних тканин. Акрил, поліестер, а також габардин дуже практичні і зносостійкі, досить добре протистоять забруднень і легко чистяться. Довгий час зберігають товарний вигляд, але менш комфортні.

Натуральні тканини, такі як бавовна і бязь, непогано виглядають, приємні на дотик, добре зберігають прохолоду і пропускають повітря. Забезпечують комфорт і затишок свого господаря. Але натуральні тканини складніше чистити і, звичайно ж, вони дорожче коштують.

Добре зарекомендували себе в якості оббивки для матраців дралон, поликоттон і Оксфорд. Це довговічні, надійні і стійкі до забруднень тканини. Вони відрізняються високою гігієнічністю і практичністю, добре протистоїть забруднень, легко чистяться і швидко сохнуть, не вицвітають на сонці. Гойдалки з такими матеріалами мають більш високу вартість.

 

Наповнювач
В якості наповнювача для матраців може використовуватися поролон або синтепон. Обидва варіанти м'які, практичні і бюджетні. У чистому вигляді синтепон має властивість м'яти, тому іноді його використовують в парі з поролоном. Це дозволяє домогтися більшої м'якості і кращої теплоізоляції. Такі наповнювачі краще берегти від дощу. Тому вони частіше використовуються в бюджетних виробах.

Більш дорогими і якісними вважаються такі наповнювачі як холкон, холлофайбер і синтепух. Вони більш довговічні і зносостійкі, роблять матрац досить щільним і пружним, здатним швидко відновлювати форму після натискання.

 

 

Аксессуары

Москітна сітка - просто геніальне і незамінний винахід для гойдалки. Вона повністю закриває сидіння і перешкоджають доступу настирливих мух і комарів. Москітна сітка легко кріпиться до гойдалки за допомогою липучок і може зручно збиратися по боках, коли вона не потрібна. Крім того, ажурна вуаль додає гойдалки шарму і затишку. Якщо вона не йде в комплекті з сподобалася вам моделлю, то її завжди можна купити окремо. Головне, правильно знати розміри гойдалки, щоб сітка ідеально прилягала по всьому периметру.

 

 

Гойдалки садові Турин-2 c913, Olsa, максимальне навантаження 280 кг

 

Також дуже зручним придбанням для ваших гойдалок буде захисний чохол від негоди. Він шиється з вологовідштовхувальним тканини і дозволяє легко укрити вуличну меблі від дощу або снігу. Такий аксесуар особливо стане в нагоді для важких виробів, а також тих, які приварені до бетонної підстави. Зручний він і для тих, хто не бажає постійно ховати матрац і подушки від вологи. Найчастіше такі чохли купуються окремо і відповідно до розмірів гойдалки.

 

 

Приємні дрібниці
Функція фіксації дивана може стане в нагоді для тих, хто допускає можливість використання садових гойдалок за столом в якості лавки, щоб вона не розгойдуючись.

Деякі моделі здатні змінювати кут нахилу спинки. Така функція забезпечить спині додатковий комфорт. Але є моделі, які можуть розкладатися повністю, утворюючи пряме спальне місце. Дуже непогано, коли захочеться прилягти й поспати на свіжому повітрі!

 

 

У деяких гойдалках є можливість зміни нахилу козирка. Зручно, коли дерева не створюють тінь і хочеться прикритися від яскравого сонечка.

Якщо ви плануєте поставити гойдалки в погано освітлену ділянку дачі, пошукайте моделі з власною системою освітлення. Найчастіше цю функцію виконує світлодіодний світильник, розміщений у верхній частині каркаса. Завдяки економічності світлодіодів в таких світильниках можна використовувати живлення від батарейок. Освітлення виходить повністю автономним і не вимагає підключення до розетки.

Наявність у виробі поличок і підстаканників знадобиться завжди, навіть якщо спочатку вам здається це зайвим. На них завжди можна закинути книгу, журнал або мобільний телефон.

 

Магазин АКЛАС бажає Вам приємного відпочинку!

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.