Каталог
ru
ua

У чому різниця між стилями інтер'єру: індустріальний, лофт і скандинавський?

Стиль інтер'єру - це не просто принципи оформлення того чи іншого інтер'єру. Це прекрасний спосіб втілити всі свої найсміливіші ідеї. Кожна деталь інтер'єру, кожен колір - це як важливий пазл, тому саме їм варто приділити максимум уваги. Сьогодні всі намагаються якось незвично і зі смаком підійти до оформлення приміщень. Найпопулярнішими є індустріальний стиль, лофт і скандинавський. На перший погляд можна подумати і вирішити, що це практично однакові напрямки. Але це не так. Давайте дізнаємося, в чому ж різниця між цими дизайнерськими підходами.

Скандинавський стиль

Це стиль прийшов до нас з Північної Європи. Інтер'єри приміщень в такому стилі наповнені свободою, повітрям і світлом, тим, що притаманне країнам тієї частини Європи. Основними атрибутами цього напрямку дизайну є світло, чистота ліній, форм, кольорів і обов'язково біла обробка приміщення. Яскраві фарби практично не використовуються, тільки в разі, якщо бажаєте трохи розбавити стриману палітру стилю. Натуральні матеріали - улюблений і широко використовуваний - дерево.

 

 

Лофт

Брутальний лофт прекрасно вписується в квартири з відкритим плануванням і мінімум перегородок. Ключовими особливостями виступають цегляна кладка (або імітація її), до того ж не нова, а візуально состаренная (за рахунок застосування, наприклад, наждачки або шліфованої машини), необроблені бетонні поверхні. Не варто ховати труби комунікацій - це те, що ідеально підкреслить інтер'єр такого стилю.

Хромовані, скляні, дзеркальні поверхні, зістарене дерево в обробці меблів, підлоги, на стінах - також вірні супутники цього стилю. В основній коліровій гамі таких інтер'єрів переважають холодні відтінки.

 

Індустріальний стиль

Індустріальний стиль в інтер'єрі - це використання будівельних матеріалів в їх первинному вигляді. Що це означає? Ідеальним варіантом буде - повна відсутність оздоблення стін і стелі. Зазвичай під час ремонту залишають недоторканими цегляні стіни (без штукатурки), бетонні підлоги і стелі, металеві сходи, арматуру, труби, а іноді і навіть проводку оформляють таким чином, щоб не сховавши її в стінах, вона була видна.

Головне правило: не забуваємо, що ІС - це місце з суворими промисловими концепціями. Основними кольорами є вся палітра, що відповідає заводському приміщенню - це сірий, білий, рудий, бежевий, чорний, хакі, брудно-синій.

Якщо описати цей стиль одним реченням, то воно буде виглядати наступним чином: інтер'єр цього стилю має на увазі наявність недороблених і недобудованих ділянок в абсолютно закінченому житловому приміщенні - самобутня естетика.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.