Каталог
ru
ua

5 помилок в дизайні спальної кімнати

Оскільки наші спальні зазвичай не виставляються на загальний огляд, їх дизайн часто не беруть до уваги, так як ми зайняті ремонтом наших кухонь і благоустроєм наших вітальнях. Але навіть якщо ми будемо використовувати наші спальні тільки як місце для сну, ми все одно проведемо тут третину свого життя. Щоб приділити цій кімнаті увагу, якого вона заслуговує, ми визначили деякі помилки в дизайні спальні, які можна виправити до того, як ваша голова торкнеться подушки.

Помилка № 1: Вибір неправильної тумбочки

Не має значення, що ви використовуєте в якості тумбочки біля ліжка - навіть стілець може замінити тумбочку, - але вибір потрібного вам елемента по висоті і розміром вкрай важливий. Наступне ви навіть самі можете перевірити будинку: правильна висота, як функціональна, так і естетична, знаходиться приблизно на тому ж рівні, що і верх вашого матраца. Якщо стіл дуже низький, то, щоб дотягнутися до склянки води посеред ночі, ви відчуєте себе трохи ніяково (або станете причиною стихійних лих з водою). Це неймовірно невелика зміна, але ви помітите різницю.

 

Помилка № 2: Обмеження освітлення

Переконайтеся, що у вашій спальні є кілька варіантів освітлення; Виграшна комбінація поєднує в собі як робоче освітлення, так і регульоване навколишнє освітлення. Щоб визначити, який тип робочого освітлення вам знадобиться, подумайте, як ви використовуєте свою спальню і спроектуйте освітлення відповідно до свого стилем життя. Наприклад, якщо ви читаєте в ліжку щоночі, вам знадобиться приліжкова лампа або бра (бажано, щоб її можна було вимкнути, не встаючи з ліжка). М'яка затінена лампа, яка може бути затемнена, дозволить вам відрегулювати яскравість вдень або вночі.

 

Помилка № 3: Розміщення килимків в неправильному місці

Дуже часто, навіть в самих стильних будинках, можна виявити красиві спальні без м'якої посадки поруч з ліжком або чудовий килимок, розташований на краю ліжка, а не поруч з нею. Щоб максимально використовувати затишний килимок, розмістіть його там, де він буде найбільш цінним, коли ви прокидаєтеся вранці. Це супер простий допоміжний елемент, який може зробити щоранку трохи приємніше. Тільки уявіть, як вранці приємно стає на таку кошлату шкурку, а не на прохолодний паркет або ламінат!

 

Помилка № 4: Не дати вашим аксесуарам заполонити кімнатний простір

Деякі експерти зі сну рекомендують зберігати ваші технічні пристрої подалі від вашої ліжка (і ми пропонуємо, щоб ви не використали свій телефон як будильник), але правда в тому, що більшість з нас як і раніше тримають наші телефони в якості компаньйонів у ліжку. Якщо у вас немає місця для тумбочки, подумайте про те, щоб купити невелику полку для телефону.

 

Помилка № 5: забути про фен-шуй вашої ліжка

Коли справа доходить до оптимального стану для ліжка, я дотримуюся принципів фен-шуй. Відповідно до цієї древньої китайської філософією для організації вашого простору ліжко повинна перебувати в «командному положенні», яке знаходиться далеко від дверей, але розташоване так, щоб ви могли бачити двері. Якщо ваші квадратні метри дозволяють, розставте ліжко так, щоб навколо неї було місце (а не в кутку), з узголів'ям у стіни. Хоча ці рекомендації засновані на уявленнях про потік енергії через простір, вони також мають багато практичного сенсу. Корисно бачити, як хтось входить в кімнату, а вільний простір навколо ліжка полегшує пересування.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.