Каталог
ru
ua

5 заповідей розміщення меблів

Між усіма порадами по розстановки меблів, наглядними посібниками і тематичними дослідженнями, є деякі дорогоцінні слушні поради, якими ми поділимося з вами. Розглянемо 5 кращих порад по розстановці меблів відразу з прикладами.

 

1. Функціональність
Найважливіший фактор при облаштуванні будь-якої кімнати - це зрозуміти і відобразити, як буде використовуватися простір. Наприклад: два дивана, розвернуті один до одного, але, якщо ваша основна діяльність в кімнаті з такою розстановкою - сидіти дивитися ТБ - це не ідеально. Подумайте про те, що ви хотіли б зробити в просторі, що має бути в межах досяжності і скільки місця вам знадобиться для реалізації всіх задумів.

 

2. Завжди пам'ятайте про свободу пересування
Порожня кімната - чистий аркуш для любителів дизайну інтер'єру. Але як тільки ви привезете туди меблі та почнете її розставляти, то, що раніше здавалося функціональним, може раптово з'явитися несумісним. Складіть «карту маршрутів руху» в кімнаті. Пам'ятайте, що чим менше меблів задіяно, тим більше простору між цими елементами інтер'єру. Важливо, дотримуйтеся не менше 1-1,5 м відстані між меблями в кімнаті.

 

3. Баланс є ключовим
Незалежно від того, чи перебуваєте ви в симетрії дизайну чи ні, баланс важливий в будь-якому просторі. Візуально протидійте: великий предмет меблів - з двома меншими або високий торшер з підвісним бра. Введіть колір і малюнок в гру балансу, і ви відразу відчуєте дзен.

 

4. Створіть зони
У відкритому плануванні ви можете скористатися методикою - зонування меблями. Так ви створите затишні «кімнати» і виділити місця для конкретного використання. Килимок під групою стільців створює зону для розмови, приваблива люстра над столом перетворюється в обідню зону, а простий поворот спинки дивана в центральну частину кімнати каже: «Це вітальня».

 

5. Тримайте «горизонт» чистим
Бажаючи візуально збільшити простір, важливо не перезавантажувати простір різними елементами. Це не означає, що потрібно використовувати низьку меблі, або зовсім її мінімалізувати (як нудно!). Але приділяти особливу увагу предметам, розміщеним перед вікнами і прямо перед прохідною частиною, при вході в кімнату. Найактивніші області розвантажуйте від меблів.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.