Каталог
ua
ru

7 способів відпочити на дачі

Відпочинок на природі, далеко від шуму - мрія кожної людини. І власники заміських будинків знають, що територія ділянки має бути доглянутою, а також з грамотно підібраними садовими меблями. Щоб перетворити ваше перебування на дачі в справжню насолоду, існує величезний асортимент меблів для релаксу. Це комфортні плетені дивани, підвісні крісла і гойдалки, стильні шезлонги, яскраві гамаки і безкаркасних крісла. АКЛАС пропонує вам 7 способів комфортного відпочинку на дачі.

 

Спосіб №1: стіл і крісла для саду
Для чашечки ранкової кави або вечірнього чаювання, прийняття гостей або 5-хвилинного відпочинку, на терасі, під «виноградним» навісом або в альтанці добре мати невеликий журнальний столик і комфортні широкі крісла. Пам'ятайте, що на відкритих майданчиках краще встановлювати меблі з пластика або штучного ротанга, так як вона найменш залежна від погодних умов. На веранді, альтанці або терасі можна ставити дерево, вироби з лози або ротанга. Головні критерій при їх виборі - наявність спинки і м'якою підстилки, які зроблять ваш відпочинок ще більш комфортним. А замість кількох крісел можна використовувати лавку або диванчик. Тоді за стіл поміститься більша кількість людей.

 

Спосіб №2: садові гойдалки

Гойдалки для дачі - відпочинок, наповнений задоволенням! При їх виборі необхідно завжди враховувати матеріал, особливості конструкції, передбачувана кількість відпочиваючих і їх допустима вага, якість оббивної і накидною тканин.

Якщо говорити про металевих гойдалках, то найголовніший показник їх міцності - діаметр каркасних труб. Чим цей показник більше, тим краще. Але такі вироби і дорожче. Від форми бічних опор залежить місце, куди можна їх поставити. Гойдалки з дугоподібної опорою можна розмістити в будь-якому місці саду. А якщо ніжки прямі - виріб підійде для тераси або асфальтованого ділянки двору, так як прямі опори можуть провалюватися в грунт і бути нестійкими.

 

Інший важливий критерій вибору - допустиме навантаження. Перевантаження гойдалки може зіпсувати кріплення для сидіння, в слідстві чого вона може зламатися і впасти. Тому показник максимального навантаження краще не перевищувати. Для тих, хто віддає перевагу максимальні характеристики, навіть якщо вони реально не потрібні, є гойдалки з рекомендованою навантаженням 300 кг.

При покупці також зверніть увагу на конструкцію матраца. Зустрічаються варіанти гойдалок з роздільними подушками, які в процесі експлуатації можуть зміщуватися або падати. Тому набагато зручніше, якщо матрац на сидіння буде цілісним.

 

Як правило, всі садові гойдалки з металевою основою оснащені тентами, що є величезним бонусом в спекотну погоду. А якщо дістають комарі, треба брати виріб з москітною сіткою. Вона вшита або кріпиться до даху блискавками або липучками. А ще її можна купити окремо. Тільки дивіться на упаковці розмір, щоб ідеально підходила саме до вашої гойдалки.

Гойдалки садові Турин Преміум с803, OLSA, максимальне навантаження 280 кг

 

Спосіб №3: підвісні крісла
Оригінально, елегантно і просто чарівно виглядають підвісні крісла. Ці ажурні вироби стануть справжньою родзинкою вашої дачі і улюбленим місцем для відпочинку не тільки дорослих, а й дітей. Плавно погойдуючись з боку в бік, можна годинами сидіти в кріслі і читати улюблену книгу, насолоджуватися співом птахів, заходом сонця, або просто трохи подрімати.

За типом конструкції підвісні крісла бувають на стійці і без неї. Крісла без стійки кріпляться до стелі або до дерев'яної балки і, таким чином, встановлюються на постійному місці. Тому вони підійдуть більше для розміщення на терасі. Крісло, закріплене на металевій стійці більш функціональне. Його можна переміщати, виносити на віранду або в сад. А при необхідності, корпус крісла можна зняти зі стійки і підвісити до стелі.

Крісло підвісне Гарді Біг УКРАЇНСЬКІ КОНСТРУКЦІЇ, максимальне навантаження 110 кг

 

Для підвішування на терасі можна вибрати підвісні крісла з натуральних матеріалів: лози, ротанга. А ось для вулиці краще купити вироби, виготовлені зі штучного ротанга або пластику. Такі крісла більш стійкі до температурних змін і вологи, не вимагають спеціального догляду, довговічні, дуже міцні і витримують людей з великою вагою. Підвісне крісло витримує вагу 100-150 кг, в залежності від моделі та матеріалу виготовлення. Але навіть найміцніші меблі необхідно прибирати з вулиці на зимовий період. Найкраще її зберігати в неопалюваному, але сухому приміщенні.

 

Підвісні крісла відрізняються зовнішньою формою. Найбільш популярні і затишні моделі - це крісла-кокони, закриті з трьох сторін плетеними стінками. Вони можуть підвішуватися до стелі або комплектуватися стійками. В такому кріслі можна комфортно відпочити і усамітнитися від зовнішньої шуму. Як правило, всі вироби комплектуються зручною подушкою.

Крісло підвісне Гарді Біг УКРАЇНСЬКІ КОНСТРУКЦІЇ, максимальне навантаження 110 кг

 

Спосіб №4: шезлонги і лежаки
Улюблені всіма шезлонги - варіація відкидного крісла з подовженою спинкою і підставкою під ноги. Вони відносяться до категорії меблів для тимчасового відпочинку - читання, загоряння, риболовлі і просто сну на відкритому повітрі. Відпочивати на ньому завжди добре і приємно. Підбираючи для себе такий предмет меблів, потрібно визначитися з його формою, типом і конструкцією.

Виготовляються шезлонги і лежаки з різних матеріалів: дерева, пластика, металу, ротанга штучного або натурального. Практичніший за все пластик, він має меншу вагу, легко миється і коштує дешево. Дерево гарне, екологічно чисте, але вимагає більше уваги і догляду. Метал найміцніший з матеріалів, але при цьому більш дорогий і важкий. Вироби з цих матеріалів тверді, тому з ними краще використовувати м'який матрацик. До речі, дуже зручно, коли чохол матраца можна буде зняти і випрати.

 

Шезлонги є стаціонарні і розкладні. Стаціонарні шезлонги мають гарний зовнішній вигляд, зручну посадку, а деякі моделі навіть функцію гойдання. Але вони більш габаритні. Їх не дуже зручно переміщати, тому краще встановлювати на постійне місце. 

Шезлонг Серф (Surf) AMF, максимальне навантаження 120 кг

 

В розкладних моделях є можливість регулювати нахил спинки до 6 позицій, а також підставки для ніг. Вони зручні в транспортуванні і відрізняються малою вагою. Їх можна взяти з собою на річку або на море. А на зиму, або на час від'їзду його можна легко зібрати і заховати. Компактна модель не займе багато місця для зберігання. 

Крісло-шезлонг Леонардо OLSA, максимальне навантаження 120 кг

 

Деякі моделі шезлонгів можуть комплектуватися коліщатками, що полегшує пересування по саду. А вироби з парасольками або навісом - просто незамінні в сонячну погоду. Є також широкі моделі для двох відпочиваючих. У будь-якому випадку, вибираючи шезлонг, потрібно завжди орієнтуватися на власні переваги і смак, допустима вага, а також свої фінансові можливості.

 

Спосіб №5: гамаки

Легкий гамак можна вважати основним символом літнього відпочинку. З усіх садових меблів він обійдеться чи не найдешевше. Спати в гамаку приємно і корисно. А ще він незмінно стане прикрасою дачної ділянки. Єдине, що необхідно для його установки - знайти дві міцні опори в саду або на терасі.

 

За типом гамаки можуть бути без бічних планок, так званий «кокон», і з планками. Моделі без планок коштують дешево, легко складаються, займають мінімум місця і без проблем транспортуються. Їх ще можна порівняти з колискою, так як вони буквально огортають. Але в кокон важче залізти, балансувати і знаходити точку рівноваги. А ось гамак з дерев'яними або металевими планками по краях роблять гамаки більш натягнутим, зручним для укладання і вставання. 

 

За конструкцією гамаки діляться на 2 види: підвісні та каркасні. Класичний підвісний гамак кріпиться на дві опори. На дачі такими опорами зазвичай служать дерева. Каркасні гамаки спираються на готовий металевий або дерев'яний каркас. А в залежності від особливостей конструкції вони бувають стаціонарні і розбірні. Стаціонарні - стійкіші і ґрунтовні, важкі і займають чималу площу. Розбірні гамаки зручніше завдяки своїй мобільності. Але вони програють по надійності стаціонарним. Для зручності гамаки можуть комплектуватися навісом, приставним столиком, москітною сіткою та іншими доповненнями.

 

В основному гамаки робляться з міцної тканини, витримувати навантаження мінімум в 100 кг. По ширині розрізняють також гамаки для однієї людини і для пари. При чому сімейні самі місткі і міцні.

Спосіб №6: крісла-гойдалки

Крісла-гойдалки знайомі й улюблені нами з дитинства. Вони асоціюються з бабусиним затишком, посиденьками на терасі або біля каміна. Сучасні моделі крісел-качалок не тільки подарують своїм власникам приємний релакс, але і стануть коронним аксесуаром будь-якого квітучого саду. Вони чарівним чином позбавляють від втоми, заспокоюють нервову систему і дають хребту відпочити. При виборі крісла-качалки орієнтуйтеся на власні переваги по жорсткості сидіння, механізм розгойдування і улюблений матеріал.

Крісло-гойдалка Олімп з ротанга ЧФЛІ

 

Великою популярністю користуються крісла-качалки з лози і ротанга. Вони не дешеві, але досить довговічні, стійкі до зношування, витримувати серйозні навантаження. Виглядають легко і елегантно. Крісла з дерева масивніше і важче. Має жорстке сидіння, тому вимагає під себе м'яку підстилку.

З недорогих моделей можна вибрати пластикові або текстильні крісла-качалки на сталевий основі. Вони також мають жорстке сидіння, відрізняються розмірами і формою. Текстильні - мають зручний підголівник. 

Крісло-гойдалка Нарочь OLSA

 

Спосіб №7: крісла-мішки
Мабуть, самий молодіжний яскравий і оригінальний вигляд меблів - це крісло-мішок або бінбег. Назва з англійської перекладається як «мішок з бобами». Сучасні безкаркасні крісла наповнюють кульками з полістиролу, а зверху одягають щільну водостійку синтетичну тканину. Вони легко піддаються чищенню, мобільні, міцні, відрізняються оригінальним дизайном і доступні за ціною. 

Крісло-мішок Foxy STARSKI

 

Завдяки своїй конструкції крісло-мішок приймає обриси тіла людини і дуже зручно для сидіння в будь-якій позі. На дачі їх можна розмістити як на терасі, так і під відкритим небом.

Відпочивайте із задоволенням, а магазин АКЛАС з радістю допоможе Вам у цьому!

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.