Каталог
ua
ru

8 способів створення ілюзії більшого простору

Існує безліч способів «розширити» ваше житлове приміщення, обманюючи зір, щоб змусити інших (і себе) думати, що ваш будинок набагато більше, ніж насправді. Це не завжди вимагає руйнування стін або капітальних ремонтів (хоча іноді це теж допомагає), тому ознайомтеся з цією «валізою», яку ми залишаємо тут, вона у вашому розпорядженні.

Обирайте монохромні кольори. Монохромні кольори, як правило, більш мирні, так як погляд може легко переміщатися по кімнаті без різкого переривання іншими кольорами. Використовуйте різні кольори, щоб додати глибину і інтерес до простору.

 

Попрацюйте зі склом. Якщо ви робите ремонт ванної кімнати, виберіть скляні душові двері, замість фіранки для душу. Фіранка, якого б дизайну вона не була, стає візуальним бар'єром замість того, щоб показати погляду весь простір, який існує в цій кімнаті. Аналогічним чином, ви можете замінити всім звичні дерев'яні двері на французькі або будь-які двері з внутрішніми скляними панелями.

 

Використовуйте дзеркала. Ви можете вибрати або окремі дзеркала, або дзеркала, які йдуть від підлоги до стелі, щоб відобразити світ і зробити невелику кімнату більш відкритою. Подумайте, які частини кімнати ви хочете відобразити, перш ніж повісити що-небудь.

 

Виберіть відповідні меблі. Уникайте важких, громіздких меблів або масивних диванів. Замість цього вибирайте меблі на піднятих, тоненьких ніжках (опорах) або щоб вони були зроблені з прозорих матеріалів, які мають меншу візуальну вагу.

 

«Уніфікуйте» покриття для підлоги. Суцільна підлога робить кімнати більш просторими. Не розбивайте свою кімнату, встановлюючи лінолеум в кухонному приміщенні і паркет у вітальні. Крім того, уникайте великих візерункових килимів і килимків (хоча смуги, які проходять вертикально по кімнаті, можуть зробити кімнату більш довгою).

 

Опустіть освітлення. Переконайтеся, що у вас є освітлення на рівні підлоги, столу і очей, щоб обмежити тіні і стельові світильники. Це означає повісити будь-які підвісні лампи якомога нижче. 

 

Підніміть і закрийте штори. Розширення завіси за фактичні розміри вікна - як по висоті, так і по ширині - змушує вас думати, що вікно більше, а стелі вище, ніж насправді. Якщо є два або більше вікна розташованих поруч, спробуйте одну завісу на всю стіну - висячі окремі пари штор надмірно зменшують простір.

Стратегія використання. Виберіть колір стіни, такий, як і ваша підлога, так щоб край, де вони зустрічаються, був менш помітний. Пофарбуйте стіни, зробивши їх в однакових відтінках одного кольору. Нарешті, створіть ілюзію високих стель, продовжуючи колір стіни на стелі, тим самим роблячи стіну вище.

Які трюки зі штучного збільшення простору відомі вам?

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.