Каталог
ru
ua

Чищення м'яких меблів в домашніх умовах

Чищення м'яких меблів в професійних салонах - досить дорога послуга. У більшості випадків забруднення можна видалити своїми силами, а головне з мінімальним бюджетом, адже все необхідне завжди є в господарстві. Сьогодні ми пропонуємо вам кілька порад, як можна врятувати ваше крісло, диван або пуф від плям і різного роду забруднень.

Види забруднень і спосіб, як від них позбутися

Плями від кави і пива. Спершу очищаємо поверхню вологою губкою або серветкою. Потім протираємо її господарським милом і залишаємо на 1 годину. Після чого намочіть ватний тампон в спирті і протріть їм забруднився ділянку, видаляючи слід від мила і тим самим забираючи запах (коли пляма від пива).

Жувальна гумка. Перший спосіб. Жувальну гумку можна прибрати, використавши гарячу праску. Беремо аркуш паперу (картон) і прилаштовувати до забрудненої ділянки і проходимся по ньому праскою. Якщо потрібно, то делаемтак кілька разів.

Другий спосіб. Жувальну гумку можна прибрати, приклавши до неї лід, щоб вона заморозилась. Потім відскребіть її ножем або пластикової шпажкою. Важливо діяти акуратно, щоб не пошкодити матеріал. 

 

Пляма від вина. Прибираємо пляма втираючи в нього кухонну сіль і залишаємо її на півгодини. Потім потрібно взяти медичний спирт і промокнути в ньому ватний тампон, після чого протерти їм ділянку.

 

Слід від помади і лаку для нігтів. Для видалення цього сліду вам знадобиться ватний тампон або диск і спирт. Намагайтеся, щоб рідина не розтікалася по поверхні, яку ви очищаєте. В кінці витерти ділянку вологою серветкою.

 

Забруднення від трави. Вам знадобляться мило (засіб для миття посуду). Спосіб очищення: розчиняємо обраний засіб в теплій воді. Потім наносимо розчин на оббивний матеріал і відтирати забруднену ділянку, потім протираємо його вологою серветкою або ганчіркою.

Пляма від солодощів. Цей слід видаляємо, змішавши мило і оцет. Натираємо одну столову ложку господарського мила на тертку і розчиняємо її в гарячій воді. Потім додаємо три чайні ложки столового оцту. Одержаний розчин охолоджуємо, збиваємо з нього піну і покриваємо нею слід. Ми залишаємо близько двох хвилин і промиваємо водою.

 

Пляма від жиру. Від цього плями позбавляємося завдяки трьом засобів: солі, нашатирного спирту і засоби для миття посуду. Засипте пляма сіллю і акуратно його потріть, потім залиште на деякий час. Після розчиніть рідина для миття посуду в теплій воді і протріть їм забруднену ділянку. Якщо слід так і залишився, то намочіть ватний диск в розчині нашатирного спирту і протріть його.

 

ПОРАДА. Всі кошти чищення м'яких меблів необхідно попередньо тестувати на невидимих ​​ділянках (наприклад, під диваном або за ним).

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.