Каталог
ru
ua

М'який куточок для кухні: руйнуємо міфи

Кожна жінка намагається зробити свою кухню затишною, зручною і функціональною. І, звичайно ж, підбирає меблі відповідно до цих критеріїв. Що стосується обіднього столу, то до нього можна підібрати окремо стоять стільці або м'який кухонний куточок. Більшість людей вважає, що кухонні куточки візуально зменшують простір і вважаються пережитком минулих років. Краще поставити стільці - це стильно і сучасно. Але, насправді, м'які диванчики для кухні продовжують користуватися не малим попитом. Особливо у власників малогабаритних кухонь або дач. Адже в такому випадку покупець може облаштувати затишну обідню зону і отримати додаткове місце для зберігання своїх речей. До того ж, сучасні кухонні дивани стали більш стильними та модними. Вони здатні підкреслити індивідуальність свого власника і прикрасити будь-який інтер'єр.

 

 

Міф №1 Стільці краще, ніж диван

Твердження, що стільці займають значно меншу площу, ніж кухонний куточок, є не зовсім вірним. Адже навколо стільців повинно залишатися простір для вільного проходу і вставання з-за столу. А меблеві куточки, найчастіше, мають невелику глибину і впритул приставляються до стіни. Тому і займають менше місця навколо столу. До того ж, такий комплект встановлюється в кут, який в іншому випадку, важко використовувати для чогось більш корисного.

 

 

Наявність диванчика відокремлює обідню зону від зони приготування їжі. Кухня перетворюється, стає затишною і домашньою. Куточок зробить її набагато затишніше і красивіше, а інтер'єр більш цікавим і незвичним.

 

Також куточок дозволяє з комфортом дивитися телевізор, читати книги, відпочивати, спілкуватися або займатися улюбленим хобі. А ось на стільцях важче сидіти тривалий час.

На м'якому куточку при необхідності може розміститися більшу кількість гостей. А ось зі стільцями так зробити буде складніше. До того ж, додаткові місця для сидіння не завжди зможуть втиснуться навколо столу. Єдиний істотний мінус кухонного куточка - сидить всередині людині неможливо вільно встати з-за столу, не потурбувавши при цьому сусідів з краю.

Часто кухонний куточок доповнюється містким ящиком. У нього легко скласти різноманітні кухонне приладдя і заховати всі «зайве».

Кухонний куточок Оскар, Прем'єра

 

Так що вибір стільців або дивана більше залежить від розміру приміщення та особистих уподобань господині квартири.

Міф №2 Візуально зменшують простір

Сучасні виробники пропонують широкий вибір всіляких куточків, які розрізняються між собою розмірами, формами, стилем, колірним рішенням. Зручно, що багато меблеві компанії дають можливість замовити куточок під індивідуальні параметри. Тому, сьогодні зовсім не є проблемою придбати модель, що ідеально підходить саме для вашої кухні.

Правильно підібраний кухонний куточок прекрасно впишеться в будь-яке приміщення, навіть малогабаритне, і стане улюбленим місцем сімейних обідів і чаювань.

 

Але, якщо ви все ж боїтеся захарастила кухню, уздовж однієї стіни можна встановити лавку, невеликий диванчик без підлокітників або банкетку.

Лава Зеро, DLS

 

Також візуально зробити обідню зону легкої і просторою допоможуть стіл зі скляною стільницею і диван в світлих тонах.


Міф №3 Швидко втрачають презентабельний вигляд

Щоб куточок на кухні служив господарям довго, зверніть увагу на якість матеріалів. Вироби, виготовлені з дерева, мають більший термін служби, але дорого коштують. Каркас з ДСП, звичайно ж, по надійності і довговічності поступається дерев'яному і вважається бюджетним варіантом. Сталевий каркас - міцний і довговічний.

Також важливо вибрати гарну оббивку. Вона повинна бути максимально стійка до забруднень і щоденної експлуатації. Безумовно, шкіряні меблі красиво і стильно виглядає. Вона практична, влагоустойчивая і не забруднюється. Але дорого коштує і тому, як правило, виготовляється на замовлення. Оббивка з екокожі і шкірозамінника красиво натурально виглядає і в експлуатації набагато практичніше. Що стосується тканини, то найчастіше вона синтетична і відрізняється практичністю, легкістю догляду і стійкістю до вигоряння. Серед найпопулярніших: шенил, плюш, жаккард, велюр і мікрофібра.

Кухонний куточок Парма, Ашкелон

 

Міф №4 Однотипно і не цікаво

Сьогодні виробники пропонують дуже широкий вибір кухонних диванів самих різних форм і розмірів: напівкруглі, довгі і короткі, вузькі і широкі. Різноманітність матеріалів, використаних для виробництва, стиль, багата кольорова гама дозволять купити гарний кухонний куточок, який ідеально впишеться в приміщення.

 

Багато кухонні кути можуть приємно здивувати власників додатковими функціями. Так, куточок може бути забезпечений не тільки ящиками для зберігання кухонного приладдя. Є вироби з додатковим спальним місцем, що дуже зручно на випадок прийому гостей.

Кухонний куточок Олександра, Ашкелон

 

Моделі диванів для кафе і ресторанів також можуть непогано вписується в інтер'єр домашньої кухні. Вони відрізняються особливою зносостійкістю, міцним каркасом і стильним дизайном.

 

Диван Марсель, DLS

 

 

Обідній стіл з гарним диваном можна розмістити не тільки на кухні в квартирі. Такі меблі стане відмінним варіантом для дачі, заміського будинку або котеджу.

Міф №5 Бюджетний варіант

Кухонні куточки увійшли в моду давно. Вони були доступні за ціною, компактно вписувалися в наші, як правило, не великі кухні і ще в добавок, немов чарівні скрині, вміщували під сидінням всілякі крупи, кульочки і навіть консервацію. Традиційно, такі меблі виготовлялася з не дорогих матеріалів: ламінованого ДСП 16 мм з оббивкою з тканини або шкірозамінника.

Але сьогодні вітчизняні меблеві компанії намагаються крокувати в ногу з часом, щоб догодити сучасному покупцеві. Для оббивки кухонного дивана вони використовують матеріали, стійкі до стирання і які легко чистяться. Так що в залежності від бюджету, можна легко вибрати сучасний і стильний для себе варіант.

 

Поради щодо вибору кухонного куточка:

- Перш за все необхідно правильно оцінити пропорції приміщення, місце розташування комплекту і його бажані функціональні особливості. Обов'язково поміряйте місце, де він буде стояти, щоб правильно підібрати розміри куточка. Якщо частина куточка буде розміщуватися під вікном, важливо врахувати також висоту меблів.

- Вибираючи матеріал, враховуйте, що не завжди красиві кухонні куточки - практичні. Звичайно, дуже стильно виглядають білі або бежеві дивани, але світлі тони є більш мазкими. Також враховуйте, що екошкіра і кожзам легше справляються з забрудненнями, ніж текстильна оббивка. Колір оббивка повинен поєднуватися із загальним дизайном кухні.

- Зверніть увагу на наповнювач сидіння і спинки. Пінополіуретан (ППУ) відрізняється хорошою зносостійкістю і екологічністю. А ось поролон з часом може просісти. Тому це не найкращий варіант для щоденного використання.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.