Каталог
ru
ua

Основні елементи меблів індустріального стилю

Трохи історії. Нью-Йорк, 20-і роки минулого століття, через якусь міру необхідності в переробленні заводських і фабричних приміщень в житло, з'являється індустріальний стиль в інтер'єрі. Минуло небагато часу, і цей стиль полюбився власникам житлових будинків і просторих квартир.

 

Що таке індустріальний стиль?

Індустріальний стиль в інтер'єрі - це використання будівельних матеріалів в їх первинному вигляді. Що це означає? Ідеальним варіантом буде - повна відсутність оздоблення стін і стелі. Зазвичай під час ремонту залишають недоторканими цегляні стіни (без штукатурки), бетонні підлоги і стелі, металеві сходи, арматуру, труби, а іноді і навіть проводку оформляють таким чином, щоб не сховавши її в стінах, вона була видна.

Якщо описати цей стиль одним реченням, то воно буде виглядати наступним чином: інтер'єр цього стилю має на увазі наявність недороблених і недобудованих ділянок в абсолютно закінченому житловому приміщенні - самобутня естетика.

Індустріальний стиль прийнято ділити на природний і штучний:

Природній промисловий стиль

Створюється в промисловій зоні, з використанням багатьох атрибутів, які були в будівлі до ремонту: стіни, вікна, підлогу, балки і перекриття, сходи, елементи техніки і обладнання - витяжки, труби, вентиляція.

 

Штучний стиль «індастріал»

Цей вид створюється в будь-якому приміщенні, аж до звичайної квартири. Всі властиві індустріальному стилю атрибути створюються штучно: укладається декоративна цегла або клеяться спеціальні фотошпалери «під бетон», підбираються аксесуари, характерні для промислових будівель.

 

Отже, основні елементи індустріального стилю.

Великий простір

Виходячи з самої історії походження ІС вже зрозуміло, що площі повинні бути великими. Але сьогодні дуже часто зустрічаються невеликі квартири, в яких люди з гарною фантазією і баченням, все ж втілюють в життя концепції індустріального стилю.

 

Матеріали

Зістарене дерево, метал зі слідами іржі, бетон - основні складові цього стилю. Особливість металевих елементів в ІС - це відсутність металевого блиску, він повинен бути матовим.

Намагайтеся не ховати труби, а просто надайте їм правильний концептуальний вигляд.

 

Колір

Головне правило: не забуваємо, що ІС - це місце з суворими промисловими концепціями. Основними кольорами є вся палітра, що відповідає заводському приміщенню - це сірий, білий, рудий, бежевий, чорний, хакі, брудно-синій.

 

Вікна

Дуже важлива і невід'ємна частина ІС - великі, немає, величезні вікна. Завдяки їм приміщення наповнюються великою кількістю світла, що дозволяє пом'якшити трохи цей грубий стиль інтер'єру. Дуже рідко можна побачити фіранки на таких вікнах. І навіть якщо вам ну вже дуже хочеться прикрити якесь вікно, тоді радимо використовувати світлі кольори фіранок і з легкого матеріалу, щоб не навантажувати віконний простір.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.