Каталог
ru
ua

Сучасні тенденції облаштування офісу

Офіс - це обличчя компанії і від того, як він виглядає, залежить імідж фірми. Але, крім зовнішнього вигляду, важливо облаштувати робочий простір відповідно до потреб компанії і сучасними тенденціями офісного дизайну. Всім співробітникам необхідно створити комфортні умови як за персональним робочим столом, так і в усьому приміщенні в цілому.

Сьогодні в тренді легені не громіздка меблі, нові свіжі ідеї, мобільність, компактність, функціональність. Все те, що дозволяє офісу дихати вільно, виглядати просторо, стильно і по-молодіжному. Величезний асортимент і різноманітність виробів дозволяють сформувати набір офісний меблів, що підходить під індивідуальні запити замовника.

Самими основними є дві концепції оформлення офісу - класична закрита система (close space) і яка набирає популярність в нашій країні відкрита система (open space). В основному, їх вибір залежить від площі приміщення і планованого кількості співробітників.

 

Знайома класика

Класика все ще залишається актуальною з її простотою і передбачуваністю. Головною метою тут є створення домашньої атмосфери. До класичної концепції оформлення офісу можна віднести, наприклад, більшість державних установ: довгі коридори з невеликими окремими кабінетами і різними відділами.

Стандартний набір меблів включає комп'ютерні столи, шафи з полками, тумбочки. Столи можуть мати найрізноманітнішу конфігурацію - від простого прямокутника до складної форми з вигинами, закругленнями, бічними приставками. Вони можуть розміщуватися як уздовж стіни, так і в кутку (передбачені кутові комбінації комп'ютерних столів). Стіл часто комплектується висувними полками для клавіатури, нішею для системного блоку, підставкою під монітор. В цілому, компактність і функціональність - головні аргументи для меблів, облаштовувати невеликі кабінети. Колірна гамма з непомітними, м'якими відтінками.

Меблі серії Сенс, M-CONCEPT, має прямі форми і класичний дизайн

 

Перевагою класичної концепції є психологічний комфорт співробітників, їх відносна конфіденційність. Зайвий шум не відволікає, дозволяє краще зосереджуватися на роботі і показувати результат. Особливо це важливо в тих сферах бізнесу, де потрібно стежити за особистою інформацією клієнта. У той же час, наявність окремих кабінетів не дає можливість керівництву повною мірою контролювати робочий процес і, відповідно, це дозволяє співробітникам «трохи розслабитися».

Серія Бюджет, M-CONCEPT, оптимальне рішення для обладнання офісу незалежно від його планування і габаритів

 

Open space - мінімум деталей, максимум відкритості

Концепція open space, тобто відкритий простір, в дизайні інтер'єру сучасного офісу прийшла до нас із Заходу і стала дуже популярною. Найкращим чином вона підходить для великих приміщень в стилі лофт з величезними вікнами, де багато світла, відкритості, повітря. Простір офісу структурується і в ньому створюються необхідні функціональні зони. Як правило, столи приєднують так, щоб співробітники бачили один одного: рядами або «острівцями».

 

Відкритий простір зручно при командній творчій роботі, де співробітникам необхідно легко взаємодіяти один з одним (рекламні агентства, редакції, дизайнерські компанії). Відкритість підходить і для тих, хто займається одноманітною, чітко регламентованої, рутинною роботою (колл-центр, технічна). Також відкрите планування підійде організаціям, яким важливо показати свій імідж, відкритість перед клієнтом. Яскравим прикладом таких компаній є банківські установи, які намагаються розташувати довіру клієнтів.

 

Меблі для open space може відрізнятися від класичної чіткими прямими лініями, мінімалізмом, комбінацією декількох матеріалів або квітів, глянсовою поверхнею, металевими опорами, скляними елементами. Важливо, щоб всі вироби були підібрані в одному стилі.

Меблі повинна передбачати можливість проведення проводів для офісної техніки, тобто мати спеціальні отвори. Для поділу особистого простору між співробітниками можуть використовуватися символічні невисокі перегородки або скляні на всю висоту офісу для керівників вищої ланки. Шафи, стелажі, полиці і інші системи зберігання краще зробити непомітними і замаскувати їх під перегородки. Як стільця найкраще використовувати крісло на коліщатках.

Серія Техно Плюс, M-CONCEPT, має оригінальні металеві опори

 

Як правило, для втілення ідеї відкритого простору використовуються світлі кольори: білий, сірий, бежевий. І лише іноді вони «розбавляються» контрастними деталями: синіми, яскраво-жовтими, червоними.

Серія Джет, M-CONCEPT, має лаконічний дизайн, чіткі прямі лінії і яскраві кольорові вставки

 

Стиль open space має багато переваг. Всі співробітники компанії знаходяться на очах у керівництва і офісний простір використовується максимально ефективно. Співробітникам, які працюють над одним завданням або проектом, легко вести комунікацію і взаємодіяти між собою. Помітно спрощується робота з документами. Крім того, таке планування в разі необхідності дозволяє легко додати нові робочі місця. Новим працівникам офісу зручно вливатися в загальний колектив, режим роботи. Така організація праці посилює мотивацію до виконання поставлених завдань.

Найбільш, мабуть, великим недоліком open space є недостатня шумоізоляція. Персонал може відволікатися на сторонні розмови і шум, знижується продуктивність. А при відсутності перегородок взагалі позбавляє їх особистого простору. Тому перегородки все ж рекомендуємо встановлювати. Крім того, велику кількість людей в одному робочому приміщенні не завжди комфортно працювати, маючи різний вік, звички, завдання. Особисті речі знаходяться на увазі. Є ймовірність поширення інфекцій і неприємних запахів. 

 

Найчастіше, вибір стилю для дизайну офісу обумовлений напрямком діяльністю компанії, професіоналізмом дизайнера або особистими уподобаннями керівника. Але якщо ви сумніваєтеся, який саме стиль меблів підійде до вашого офісу і якими краще предметами укомплектувати його, наші професійні менеджери магазину АКЛАС завжди допоможуть підібрати найбільш прийнятний варіант.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.