Каталог
ru
ua

Тенденції дизайну інтер'єру 2020

У цьому році головним правилом в оформленні інтер'єру залишається лаконічність, простота і зручність. У пріоритеті прості, але красиві форми, природні кольори, цікаві фактури і мінімум декору. Актуальною буде функціональна меблі, максимально проста, але при цьому цікава з естетичної точки зору. Популярним в оформленні поверхонь і предметах меблів буде натуральне темне дерево, а також предмети ручної роботи та вінтажна меблі.

 

 

Модний інтер'єр для вітальні

Головний принцип оформлення вітальні - створити затишну та комфортну атмосферу. Тому не захаращуйте приміщення зайвими меблями і декором. Все повинно залишатися відкритим і візуально легким. Для цього, наприклад, можна використовувати навісні меблі, скляний журнальний столик, пластикові стільці. В цілому, чим більше вільного простору, тим комфортніше буде ваше перебування в кімнаті. А секрет успішної планування в тому, щоб облаштувати її «під себе», зробити її функціональною.

Кутовий диван стане відмінним рішенням навіть для невеликих віталень. Адже іноді краще використовувати один великий диван, ніж кілька дрібних предметів. Він дозволить комфортно розміститися всій родині і стане відмінною прикрасою. А щоб не помилитися у виборі, зверніть увагу на лаконічний дизайн. Подумайте, як створити яскравий акцент, який буде притягувати увагу. Це може бути картина, панно, фотографії, незвичайний торшер або кольорові подушки на дивані.

 

 

Все частіше в сучасних квартирах використовуються меблі в стилі 70-х. Вона має плавні хвилясті лінії, округлі деталі і благородні тони оббивки. Незвичайний комод, одне-два крісла, журнальний столик наповнять вашу вітальню неповторною атмосферою і підкреслять почуття стилю.

 

 

Популярними в 2020 році будуть шкіряні вироби, які надають простору стриманий елегантний вигляд. Класичні розкішні крісла та дивани продовжать прикрашати собою простору в стилі лофт. До речі, особливо актуально шкіряна, а також інша м'які меблі виглядають в комбінації з металевими декоративними елементами. Вона здатна оживити і прикрасити будь-яку обстановку.

 

Диван Люкс-2, DLS

 

Ще одним трендовим матеріалом стають ошатний вишуканий оксамит і велюр. Ці тканини привертає багатством відтінків і приємною м'якістю. Меблі, виготовлені з використанням цих матеріалів, прикрасить ваш інтер'єр, зробить його затишним, а обстановку домашньої і комфортною.

Специфічний червоно-коричнево-помаранчевий відтінок обпаленої глини буде особливо затребуваний для м'яких меблів: диванів і крісел з шкіряною оббивкою, журнальних столиків, облицювання кухонного острова. У будь-якому з відтінків він відмінно впорається із завданням створення яскравих акцентів.

 

 

Модними залишаються відтінки зеленого кольору - кольору здоров'я, він приємний оку і має заспокійливий ефект, тому меблі в спальню, декор або штори краще вибирати саме в такій колірній гамі. Поєднуйте його з кріслами відтінків рожевого пудри, теракотового і сірого.

 

Диван Корал Еліт, DLS

 

Затишна спальня

У спальні повинно бути, перш за все, комфортно. М'яка, нейтральна колірна гамма ідеально підходить для створення розслаблюючій обстановки. Крім того, вона ніколи не набридне. Інтер'єр не варто перевантажувати деталями, щоб кімната не виглядала захаращеною.

 

 

Головну увагу в оформленні спальні приділіть вибору ліжка. Вона повинна бути комфортною, безпечною і, бажано, з ортопедичним матрацом. Сьогодні в моді ліжка з м'якою оббивкою, приємною для тактильних відчуттів і створює бажаний затишок. При чому, м'яке узголів'я у ліжку - це ще один тренд верх витонченості. Така спинка буде зручна, якщо ви на ліжку не тільки спите, але ще і читаєте, дивитеся телевізор, працюєте на ноутбуці. На неї можна буде з легкістю спертися, підклавши подушку. Форма головах може бути складною або простий, рівною або з вигинами, оббитих тканиною або шкірою в стилі каретної стяжки.

 

 

Ще одна тенденція - ліжко зі стовпчиками або балдахіном. Виглядає по-королівськи, проте займає багато місця, тому підійде тільки для великої спальні.

 

 

Сучасна кухня

Сучасна кухня, подібно другий вітальні в будинку, збирає на своїй площі всю сім'ю. Саме тому вона повинна бити не тільки зручною, але і сучасної. Головний тренд в оформленні кухні - екологічність, практичність, мінімалізм і відсутність зайвих деталей. Меблі неодмінно повинна бути зручною, практичною і максимально надійною, стіл і стільці без гострих кутів.

Замість барвистих яскравих гарнітурів в моді класичні білі, а також темні кухні з натурального дерева. Вітаються будь-які відтінки зеленого - від м'яких пастельних до насичених синьо-зелених, а також ніжні сірувато-зелені тони. Пам'ятайте, що темні кухні потребують великої добре освітленій площі, так як мають властивість візуально зменшувати приміщення. Тому скоріше підійдуть для відкритого планування.

 

 

Характерна тенденція інтер'єру кухні 2020 року - тонкі ручки на кухонному гарнітурі або зовсім їх відсутність. Переваги систем подібних до touch to open - зручна експлуатація, компактні поверхні, можливість нестандартного розподілу шаф, більш вільні комбінації фасадних і оздоблювальних матеріалів.

 

 

Актуальною залишається кухня, поєднана з вітальнею. Адже дуже комфортно готувати, снідати і, в той же час, спілкуватися з іншими членами сім'ї або гостями. Плюс до всього, так приміщення виходить світлим і просторим. При оформленні інтер'єру кухні-вітальні дуже важливо правильно зонувати зону приготування їжі і зону відпочинку. Ділити функціональні зони меблями найпростіше. На допомогу прийдуть диван, кухонний острів, обідній стіл, барна стійка, незвичайна стільниця або будь-яка інша ваша ідея. Меблі хороша тим, що зберігає відкритість простору і залишає можливість іншої перестановки при необхідності.

 

 

Трендові кольори

Оригінальні колірні рішення здатні надати інтер'єри свій унікальний стиль. Тому до обробки стін слід поставитися з особливою скрупульозністю. Чи не головною «фішкою» сьогодні є поєднання яскравих відтінків з класичними та елегантними відтінками зеленого, бежевого, сірого, білого, срібного, золотистого. Так само актуальними залишаються всі відтінки бірюзового, небесного і синього.

Одним з модний в сезоні буде блідий м'ятно-зелений. Він привносить в інтер'єр свіжість і легкість, а більш насичені його відтінки зроблять простір веселіше і гармонійніше. Психологічно такий колір заспокоює, створює гармонійний умиротворений фон, налаштовує на позитивні емоції. Цей відтінок сміливо можна використовувати в якості альтернативи білому кольору.

 

 

Жовто-кремове оформлення інтер'єру візуально розширить простір і додасть сонячного світла. Цей тон добре підійде для невеликих приміщень. Чудово виглядає в дитячій кімнаті, створить затишок в спальні, вітальні, на кухні.

Зберігає актуальність сіро-зелений колір. Виглядає сучасно і свіжо. Добре поєднується з меблями в блакитних, білих і бежевих тонах.

 

 

Теплий сірий візуально розширює простір. Тому його можна використовувати навіть в маленькій спальні. Він виглядає гармонійно і вносить відчуття приємної прохолоди, може стати ідеальним тлом для оригінальних яскравих предметів.

Престижний і врівноважений світло-коричневий тон завжди створює спокійну обстановку. Цінується за можливість візуального збільшення навколишнього простору. Найчастіше служить домінуючим кольором сучасних витончених віталень.

 

 

Меблі, що стоїть по всьому периметру уздовж стін і по кутах - давно не в моді. Ризикніть відступити від плінтусів і розташувати по центру диван. Це можна зробити майже в будь-якій кімнаті, крім прямокутної. В такому випадку поставте в центр маленький столик або крісло.

Самотня люстра в центрі вітальні - не дуже вдалий варіант освітлення, так як відкидає різкі тіні. Поєднуйте з стельовим інші джерела світла - настінні бра, торшери, лампи. Разом вони створюють м'яке освітлення, яке можна регулювати, і додають затишку.

Акценти на стінах краще робити за допомогою предметів, які можна легко замінити: текстиль (штори, наволочки для подушок, килим) картини, фотографії і так далі.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.