Каталог
ru
ua

Вибираємо меблі для дачі

Якщо ви тільки починаєте облаштовувати дачу, то природно, меблі буде потрібно підібрати правильно і грамотно, щоб вона служила довго, прикрашала ділянку, була зручною і функціональною.

Меблі для дачі можна умовно розділити на дві основні категорії. В одну ввійдуть вироби першої необхідності - столи, стільці, лавки або дивани для проведення обідів, вечерь і чаювань на свіжому повітрі. До другої категорії можна віднести все, що використовують для відпочинку: комфортні диванчики і крісла, гойдалки, підвісні кріслашезлонги і гамаки. 

Дачні меблі для вулиці встановлюється під відкритим небом і піддається прямому впливу погодних умов. Вона повинна бути міцною, стійкою до злив, сонця і вітру, що не деформуватися і бути простий в догляді. Тому при покупці меблів особливу увагу потрібно приділити матеріалами. Сьогоднішній ринок надає таке розмаїття, що вибір іноді буває зробити досить складно. 

Практичний пластик
Якщо хочете заощадити бюджет або розглядаєте тимчасовий варіант, віддайте перевагу пластикових меблів. Вона досить практична і завжди доступна за ціною. Майже не піддається примхам природи, стійка до вологи. Легкий пластиковий стіл легко переставити в будь-яке інше місце. Крім того, за такими меблями просто доглядати. Її поверхня можна мити практично будь-якими миючими та дезінфікуючими засобами.

 

У той же час, пластикові столи можуть вигоряти на відкритому сонці і згодом покриватися подряпинами, що знижує її естетичний вигляд. Також вони не досить стійкі і просторі як, наприклад, дерев'яні меблі. Вони легко можуть перевернутися від сильного пориву вітру. А ще їх також легко можна винести під час вашої відсутності. Тому, купуючи пластикові меблі, необхідно продумати і обладнати місце для її зберігання під час вашої відсутності.

Якщо місця в гаражі мало, зверніть увагу на складні столи, а стільці з можливістю штабелювання.

 

Сьогодні у продажу є моделі пластикових столів в поєднанні з іншими матеріалами. Наприклад, є складні на металевому каркасі.

 

 

Складні меблі
В останні роки за рахунок своєї мобільності і дешевизни особливим попитом у дачників користується складні меблі. До них відносяться столи, а також спеціальні рибальські, пляжні або похідні стільці, де на основу з сталевих або алюмінієвих труб натягнута тканина. Такі меблі також в разі необхідності зручно переносити або заховати на час від'їзду. 

 

Дерево - в пошані
Дерев'яні меблі - самі екологічні і надійні, міцні та стійкі. Вони завжди виглядає по-домашньому тепло і затишно. Дерево досить міцне і довговічне. Але любителям натуральних матеріалів не просто буде зупинити свій вибір на потрібній моделі, так як дерев'яні меблі мають, напевно, найбільший асортиментний ряд і широкий ціновий діапазон.

Але його головний недолік - боязнь води. Від вологи вироби набухають і можуть деформуватися або з'являються темні плями гниття. Тому дерев'яні меблі слід вибирати виходячи з того, де вона буде встановлена.

 

Постійно ночувати під відкритим небом можуть меблі з тика. Мабуть, це найміцніша і дорога деревина. Також для вулиці підходить акація, модрина, бук. Термін служби цих порід трохи менше, ніж тика. Для закритих терас і віранд підходять хвойні породи: сосна, ялина. Такі вироби не можна залишати під палючими променями сонця або під дощем, інакше вони можуть розсохтися або, навпаки, просочитися вологою. В результаті деформуватися і прийти в непридатність.

Але в будь-якому випадку, вироби з натурального дерева час від часу доведеться покривати спеціальними речовинами, що захищають деревину від вологи, гниття і шкідників, зачищати плями і покривати їх лаком.

 

Якщо ж ви не уявляєте на своїй дачі інших меблів, крім дерев'яної та при цьому боїтеся постійних турбот по догляду, розгляньте варіанти складних виробів. Як правило, вони цілком доступні за ціною, легко складаються і займають небагато місця в гаражі або сараї. А значить, прослужать довше, тому що не будуть піддаватися дощу, снігу і холоду. Так само його можна додатково використовувати в будинку.

 

Іноді дерево комбінують з металом (як основи), пластиком або високоміцним склом (як стільницю).

 

Металеві та ковані садові меблі

Садові меблі з металу - не дешеві, але найміцніші, стійкі й довговічні. Вони не бояться змінних погодних умов і можуть оселитися на дачі на десятки років. Однак сталеві ковані вироби досить важкі і практично не підйомні. Тому їх слід встановлювати на постійне місце і тільки на тверді асфальтовані майданчики. На землю можна ставити моделі з опорами у вигляді обруча. До речі, для стійкості і захисту від злодіїв такий стіл навіть можна приварити до металевої основи, забетонованої в землю.

 

Якщо ви зважитеся на чавунні або сталеві меблі, радимо відразу придбати м'які підстилки на сидіння, так як метал має властивість нагріватися на сонці, а в холодну погоду, навпаки, стає крижаним. Їх можна придбати як в комплекті, так і окремо.

А щоб ваші вироби з металу прослужили якомога довше і не заіржавіли, їх іноді можна обробляти спеціальними антикорозійними засобами і фарбувати.

Для зручності, зниження ваги і вартості, деякі моделі комбінують дерев'яної або скляною поверхнею. Але зі склом треба бути обережним, так як в разі відколу, замінити його буде не просто.

 

Ротангові екзотика

Велику популярність в останні роки отримала садові меблі з ротанга. Вони екологічні, легкі, дуже комфортні, мають чудовий зовнішній вигляд. Але під постійним впливом сонячних променів і підвищеної вологості вироби з ротанга можуть деформуватися. Тому підходять, скоріше, для критих віранд, альтанок і терас з навісом. А з настанням холодів такі меблі краще ховати в приміщення.

 

Але якщо ви все ж хочете поставити плетені меблі на відкритій квіткової галявині, зверніть увагу на меблі з штучного ротангу. Зовні він виглядає не менш шикарно. При цьому більш стійкий до пекучому сонцю і злив. Швидко висихає, не гниє, не вицвітає і не розсихається.

 

Штучний ротанг практичніше в порівнянні з природним аналогом. І коштує дешевше. В цілому, дуже хороше поєднання ціни та якості. Тільки при виборі слід перевіряти волокна, щоб вони були добре закріплені.

Часто ротангові столи комплектуються скляними стільницями, а стільці або крісла поєднують з м'якими подушками. Але не забувайте, що кожен раз при появі на небі дощових хмаринок, м'які підстилки необхідно буде постійно ховати, щоб вони не промокли.

 

 

АКЛАС радить
Вибирайте просторий стіл, щоб усім гостям було комфортно за ним сидіти. Вважається, що мінімальна ширина стільниці на одну людину повинна бути не менше 60 см, щоб відчувати себе комфортно під час обіду. Всі меблі не повинна стояти впритул. Нею має бути зручно користуватися.

Якщо стіл може бути встановлений на нерівній поверхні, пошукайте моделі з регульованими ніжками.

Що стосується стільців, то чим більше діаметр або площа сидіння, тим вони зручніше. Комфорт залежить також від висоти і форми спинки.

 

Практичним рішенням для вашої дачі стане лава. У парі з обіднім столом вона виглядає дуже гармонійно і функціонально. Також лавки можна використовувати в лаунж зонах для прикраси саду і відпочинку. Вони створюють затишок і бажання скоріше вмоститися.

 

Якщо у вас є дітки, не забудьте купити комплектик і для них. Дитячі меблі, як правило, менше за розмірами і відрізняється зовнішнім оформленням. Ви можете вибрати пластикову, дерев'яну або складну.

 

 

В цілому, сьогодні асортимент садових меблів дивує і захоплює покупців своєю різноманітністю, дизайном і якістю використовуваних матеріалів. Тому вибір дачних приладдя залежить від матеріальних можливостей, дизайну ділянки та особистих уподобань господаря.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.