Каталог
ru
ua

Обираємо офісний диван

М'які меблі давно стала невід'ємною частиною офісів, салонів краси, приватних клінік, банків та інших громадських приміщень. Офісні дивани створюють комфорт для відвідувачів, прикрашають приміщення, є родзинкою і стилістичної складової грамотно-продуманого інтер'єру. Тому вибирати таку меблів потрібно досить ретельно. Офісні меблі меблі повинна бути простою і солідною, суворої і компактної, зручної, практичної, а також зносостійкого і витримувати високі щоденні навантаження. Вона не повинна просідати, а оббивка протиратися або лопати. Інакше дуже швидко отримає пошарпаний і недоглянутий вигляд.

Тип

Найчастіше відвідувачів зустрічають прямі класичний дивани. Вони зручно встановлюються уздовж стіни, добре виглядають в будь-якому приміщенні і мають великий асортиментний ряд.

 

 

Диван Тетра-7, Прем'єра

 

Серед підвидів можна зустріти банкетку - довгу містку лавку або лаву на ніжках, оббиті м'якою тканиною. Від дивана вона може відрізняється компактними розмірами і відсутністю спинки і / або підлокітників.

 

Диван Браво, DLS

 

Кутовим диваном легко заповнити недоступні для інших меблів місця кімнати. Крім того, така модель може розмістити більше кількості відвідувачів. Кутовим диваном зручно розмежовувати простір приміщення на зони. Але він більш габаритний і громіздкий в порівнянні з прямим, незручний для перестановки і навряд чи підійде для тісних приміщень.

Диван Візит

 

П-подібний диван, як правило, складається з окремих модулів. Вони зручно компонуються і прекрасно вписуються як в кутку, так і по центру приміщення. Такий диван не підходить для тісного приміщення, однак набір модулів дозволить в майбутньому при необхідності легко переміщати меблі.

Диван Бар, DLS

 

Криволінійний (круглий, радісний) - гармонійно і оригінально виглядає в будь-яких приміщеннях, як по центру, так і вздовж стін. Як правило, він складається з набору модулів, якими можна легко заповнити все необхідне простір. 

Диван Альфа, DLS

 

Комплект: диван + крісло - включає в себе прямий або кутовий диван і крісло, оформлені в одному стилі. Ці комплекти відмінно вписуються і зручно розміщуються в будь-яке приміщення.

 

Диван Кристал, АМФ

 

Секційні (модульні) вироби мають великий асортиментний ряд і прекрасну можливість заповнити всю зону очікування для відвідувачів. Вони дозволяють максимально грамотно використовувати простір приміщення будь-якого розміру і планування.

 

Диван модульний Тетра, Прем'єра

 

Не купуйте велику громіздку меблі. Диван повинен займати мінімум простору, залишаючи досить місця для проходу відвідувачів і співробітників компанії.

Важливо, щоб диван або комплект лаконічно доповнювали інші меблі і гармоніювали з інтер'єром в цілому.

Матеріали

Натуральна шкіра завжди вважалася найпрестижнішим, багатим і стильним матеріалом. Вона красива, приємна на дотик, довговічна. Такі дивани виглядають дорого, ексклюзивно і підкреслюють статус фірми. Але меблі з шкіряною оббивкою досить дорого коштує і вимагає постійного догляду. Тому розглядати стильний шкіряний диван стоїть тільки в тому випадку, якщо є необхідність відповідати високому статусу фірми.

 

Комплект Візит, АМФ

 

На сьогоднішній день з'явилася величезна кількість альтернативних матеріалів, нічим не поступаються шкірі, а саме, штучна або екошкіра. Така оббивка практично не піддається зносу і має тривалий термін експлуатації. На відміну від натурального матеріалу, не боїться прямих сонячних променів, пилу і проста в догляді. Еко-шкіра майже не витирається, не дряпається, не розтягується. Крім того, сам матеріал за вартістю набагато дешевше натуральної шкіри. Тому офісні дивани з екокожі - чудове сучасне і стильне рішення!

 

Диван XXL, DLS

 

Офісний диван з тканини - більш бюджетний варіант. Виглядає він красиво, багато і по-домашньому затишно. Ось тільки є ймовірність швидкого забруднення і зношуваності. Тому в якості оббивки для офісних диванів краще використовувати щільні, легко очищаються матеріали, наприклад, шенилл, гобелен, жаккард, флок. Шинилл - дуже м'який і приємний на дотик. Гобелен - не дуже дорогий, але досить практичний і щільний вид тканини. Жаккард - щільна меблева тканина, яка має велику стійкість до стирання. Флок - має рівну фактуру і невибагливий в догляді. У будь-якому випадку, вибираючи оббивну тканину, необхідно ознайомитися з якістю і особливостями догляду за нею.

 

Крісла та дивани Аква, DLS

 

Каркас

Офісний диван повинен бути міцним і витримувати постійні високі навантаження. Тому в офіс часто встановлюють дивани з металевим каркасом і підлокітниками. Вони досить практичні і зносостійкі. І, до того ж, мають порівняно невисоку вартість. Зовнішні частини часто виконуються з хромованою або нікельованої нержавійки, а внутрішні - зі сталі. Моделі з таким каркасом легко ремонтувати. Металеві каркаси можна зустріти в диванах стилях хай-тек і мінімалізм. Важливо: краще вибрати диван, у якого частини металевого каркаса з'єднані за допомогою зварювання. Гострі кути в такій конструкції повинні бути відсутніми.

 

 

Диван Офіс 

Диван Геллері, DLS

 

Також в офіс відмінно підійдуть вироби з каркасом з натурального дерева. Вони забезпечать затишок і комфорт в приміщенні. Для їх виготовлення використовують різні породи дерев, в основному бук, дуб і горіх. Вироби з натурального дерева виглядають елегантно і красиво, але коштують не дешево.

 

Диван Річмонд, Daniro

 

Альтернативою послужать комбіновані каркаси з дерева і ДСП. Така конструкція практично не буде поступатися дерев'яних каркасів.

Купуючи диван для офісу вам навряд чи знадобиться що б він спальне місце, тому придивіться до моделей без механізму трансформації. Така конструкція буде набагато надійніше і на порядок дешевше.

Наповнення

Наповнювач повинен бути в міру пружним і якісним, щоб з часом не просів і не зіпсував зовнішній вигляд дивана. Найпопулярніший матеріал для офісних диванів - ППУ (пінополіуретан). Він доступний за ціною і володіє чудовими експлуатаційними властивостями. Добре тримає форму, не боїться підвищеної вологості, вогкості, пожежобезпечний.

Також може використовуватися поролон. Це більш дешевий і менш довговічний наповнювач. Але, щоб з часом поверхня не просідає, іноді виробники використовують поролон спільно з іншими наповнювачами.

Найдорожчий і міцний варіант в якості наповнення - латекс. Він використовується в основному для меблів високого класу, відрізняється своїм екологічно чистим складом і гіпоалергенним ефектом.

Стиль

Стиль дивана підбирається під інтер'єр офісу.

Класика - масивні меблі, що має прямі або округлі форми. Для таких диванів характерна симетричність і завершеність кожного елемента. Як оббивного матеріалу часто використовується шкіра.

 

Диван Діалог, DLS

 

Ретро - дивани, виконані під будь-якої старовинний стиль. Меблі «ретро» прикрашається різним орнаментом. Оббивні матеріали: атлас, шкіра, оксамит.

Диван Роланд, DLS

 

Модерн - дивани відрізняються лаконічністю форм і відсутністю декоративних елементів. До інших ознак таких меблів відноситься плавність ліній і асиметричність пропорцій. У диванах використовується мінімум оббивної тканини, а головні акценти робляться на дереві і металі.

Диван Мейфер, DLS

 

Хай-тек - в меблів домінують прості і чіткі геометричні форми. З матеріалів використовуються кожзам, метал. Подібним чином вирішена і меблі в стилі мінімалізм.

 

Диван Альт, DLS

 

Гламур - по виду нагадує меблі в класичному стилі, але відрізняється більш яскравим декором - часто зустрічаються стрази, пір'я і хутро.

 

Диван Візит, DLS

 

Клубні - невеликі однотонні шкіряні дивани. Клубні дивани добре вписуються в інтер'єр офісів, ресторанів, барів і клубів.

 

Диван Куін, DLS

 

Колір

Яку забарвлення офісного дивана вибрати для щоденного використання, залежить тільки від особистих переваг і інтер'єру приміщення. Але найвигідніше виглядають вироби з однотонною оббивкою. Вона може бути нейтральних світлих або стриманих темних відтінків. Можливі й більш сміливі варіанти в залежності від загального «настрою» приміщення. Для шкіл, дитячих садків, ігрових кімнат рекомендуємо яскраві соковиті кольори.

І не забувайте, що до дивана завжди бажано приставити невеликий журнальний столик, на якому можуть розташовуватися рекламні буклети, тематичні журнали, візитки.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.