Каталог
ru
ua

Обираємо стільці для кухні

Грамотно підібрані до обіднього столу стільці зроблять вашу кухню стильною, затишною і акуратною. Вони повинні гармоніювати і доповнювати один одного. А ще важливо, щоб стільці були зручними, практичними, надійними і стійкими. 

 

Сидіння

Сидіння у стільців можуть бути жорсткі або м'яке. сидіння, як правило більш холодні і не таке зручні. Але більш практичні і довговічні. Жорсткий стільці краще вибирати такі, які, мають невелике заглиблення по центру сидіння. 

Стілець Тир, АКЛАС

 

М'які стільці - більш комфортні і теплі. При чому, оббивка зі шкіри, екокожі або шкірозамінника вважається самою практичною. Вона менше брудниться і не намокає. З нею меблі буде залишатися доглянутою і красивою довгий період часу. Але для обідньої зони у вітальні краще придбати дерев'яні моделі з тканинної оббивкою, що поєднується за кольором з іншого м'якими меблями. І якщо ви боїтеся, що з часом тканина може забруднитися, то проблему з плямами цілком можуть вирішити знімні чохли. В цілому, м'які сидіння більше схильні до зносу, трохи просідають і втрачають первинний вигляд. 

Стільці Стелла, Concepto

 

Спинка

Рекомендується вибирати стільці з вертикальною спинкою. Її нахил повинен бути не більшим. Тільки такі стільці допоможуть тримати спину під час обіду і не створять додаткового навантаження на хребет.

Стільці Лаки, Richman

 

Дерев'яна класика

Дерев'яні вироби - найпрактичніші, міцні, довговічні і доступні за ціною. Такі меблі будуть виглядати приголомшливо в будь-якому інтер'єрі. При чому, стільці з натурального дерева витримують більше навантаження, більш надійні і зносостійкі. Але, разом з тим, вони важчі і дорогі. Вироби з ДСП доступніше за ціною, компактні, міцні і легкі. Так що вибирайте, орієнтуючись на свій гаманець і загальний інтер'єр кухні.

Стілець Тобіас, Waldberg

 

Практичний пластик

Сьогодні все більшим успіхом у дизайнерів користуються моделі з пластику. Такі меблі прекрасно вписується в сучасний інтер'єр, підходять для стилів хай-тек і лофт, мають багату кольорову палітру і яскраві відтінки. Пластикові стільці дуже легкі, тому їх простіше штабелювати і пересувати. Також перевагою є простота в догляді і відносна дешевизна. Ну а мінусом можна назвати недовговічність. Навіть найсучасніший пластик не настільки міцний, як дерево або метал.

Стулья Жаклин Софт, Richman

 

Тем не менее, яркие модели могут создать эффектный цветовой акцент в столовой зоне, а стулья нейтральных оттенков универсальны. Прозрачные пластиковые смотрятся стильно и легко. Подходят под любой стол и интерьер. А особенно для маленькой кухни благодаря тому, что визуально не загромождают интерьер. Они легкие и практичные.

 

Надійний метал

Метал, як правило, використовується для каркасів, а сидіння обтягається екокожа, рідше - тканиною. Зазвичай для виготовлення металевих стільців застосовують хром або алюміній. Вироби виходять легкими, невибагливими в обслуговуванні і недорогими.

Стілець Маркос, AMF

 

Ротанг

Стільці з ротанга використовуються на кухні рідко. Адже вони більш габаритні і не дешеві в порівнянні з іншими. Але зараз плетені меблі дуже актуальна, вона легка і проста в догляді. Підійдуть такі стільці і під плетений стіл, і під звичайний дерев'яний, і під скляний. Особливо зручні, красиві і по-домашньому затишні плетені стільці зі знімною подушкою.

Стілець Lilu 225, Neolo

 

В цілому, стільці завжди підбираються до столу, а не навпаки. Тому, якщо у вас дерев'яний обідній стіл, то і стільці краще купити дерев'яні. При чому зовсім не обов'язково, щоб вони становили комплект. Для скляного або пластикового сучасного столу підійдуть стільці з металевим каркасом. Можливі й комбінації декількох матеріалів: частина каркаса металева, частина - дерев'яна.

Підлокітники

Безумовно, підлокітники роблять посадку в стільці більш комфортною. Але, як правило, такі вироби займають більше місця або можуть не повністю засуватися під стіл. Тому, якщо є необхідність в економії місця, то від підлокітників краще відмовитися. Ну а в просторих віталень стільці з підлокітниками виглядатимуть ідеально.

Крісло Баварія, Nicolas

 

Розкладні і штабельовані 

Як правило, для обідніх столів використовують стаціонарні стільці. Але, якщо приміщення маленьке або до вас часто приходять гості, слід подумати про складних стільцях або Штабельований. Вони мобільні і в складеному стані не займають багато місця, можуть зберігатися в коморі або на балконі. Асортимент складних кухонних стільців дозволяє вибрати моделі, які будуть максимально відповідати вашим вимогам.

 

Табурети

Від стільців відрізняються відсутністю спинки і компактними розмірами, займають зовсім мало місця. Сидіння може бути жорстким або м'яким з різноманітними оббивками. Такі меблі більше підходить для облаштування малогабаритних кухонь, оскільки займає менше місця і дозволяє повністю засовувати сидіння під стіл. Таким чином, весь простір навколо обідньої зони буде повністю вільним.

Є моделі, які можна штабелювати, тобто складати один на один і зберігати в коморі або на балконі. І використовувати тільки в разі потреби.

Стілець Тутті, Nowy Styl

 

Будьте в тренді!

Сьогодні дуже модно укомплектовувати обідній стіл різними стільцями. Наприклад, можна використовувати одну модель з різними оббивками, один колір або матеріал, але з різним дизайном, змішувати високі з низькими або прозорі зі стандартними.

 

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.