Каталог
ru
ua

Види роликових коліщаток для крісел

Коліщата для крісел є однією з необхідних деталей. Маленькі, але забезпечують всю мобільність для крісла. Особливо якщо враховувати габарити деяких крісел, так що коліщата для крісел дозволяють позбавись від нелегкої праці по їх переміщенню. Існують кілька видів коліщат. Розглянемо, які вони і дізнаємося, як їх розрізняти і до якого покриття вони підходять.

Які бувають коліщата для крісла?

По діаметру штока. Це металевий стрижень, який входить в хрестовину. Вони бувають 10-ти міліметрові і 11-ти міліметрові. Перед покупкою роликових опор переконайтеся, який саме діаметр штока підійде вашій хрестовині.

Зробити це можна використовуючи аркуш паперу і сантиметр. Беремо аркуш паперу й обертаються навколо штока, робимо насічку. Розгортаємо лист і робимо заміри довжини від краю паперу і до місця, де тільки що ми поставили зарубку. Якщо довжина, яка вийшла 34 мм - значить діаметр металевого стержня - 11 мм; якщо довжина 32 мм - то діаметр 10 мм.

Матеріал

Ролики класифікуються на гумові і негумові. На гумових знаходиться шар твердої гуми (ТЕНТЕпрен). ТЕНТЕпрен - це термопластичная гума, яка не залишає слідів на підлоговому покритті і не псує його естетичний вигляд. Поворотні ролики з ТЕНТЕпреновим протектором ідеально підійдуть для твердих покриттів підлоги, таких як паркет і ламінат. Корпус коліщат виконаний з поліпропілену, має стрижень з затискним кільцем і два незалежних підшипника ковзання. Центральна частина коліс також виконана з поліпропілену. Коліщата встановлюються в металеві та поліамідні хрестовини.

Порада: прогумовані колеса мають м'яку накладку на робочій поверхні, в яку можуть вдавлюватися піщинки, тому, при використанні гумових коліщат для комп'ютерних стільців, які використовуються в приміщеннях, де можлива наявність піску на підлозі рекомендуємо періодично протирати колеса вологою губкою.

Негумові поворотні коліщата ідеально підійдуть для м'яких килимових покриттів. Корпус коліщат виконаний з поліпропілену, має стрижень з затискним кільцем і два незалежних підшипника ковзання. Центральна частина коліс виконана з поліпропілену. Коліщата встановлюються в металеві та поліамідні хрестовини.

Порада: Якщо у вас виникне вибір між прогумованими коліщатами або пластиковими, тоді зверніть увагу на те, що різниця в ціні між ними складає всього кілька гривень, але при цьому ви отримуєте більш практичні ролики.


Дизайн. Вони бувають зі спідницею і без, з хромованою накладною та з пластиковою, різного діаметру та кольору. Ролики для крісел керівників зазвичай йдуть з спідницею. Так само існує спеціальна опора - стопка, призначена для нерухомих крісел, будь то касові крісла, або крісла, які використовуються для посадки дітей.

Якщо у вас буде виникне вибір між прогумованими роликами або пластиковими, тоді зверніть увагу на те, що різниця в ціні між ними складає всього кілька гривень, але при цьому ви отримуєте більш практичні ролики.

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.