Каталог
ru
ua

Як обрати комод?

Комоди - це зручні системи зберігання і стильне доповнення в інтер'єрі. Незважаючи на зовні компактні розміри, вони володіють великою місткістю і просто незамінні для тих, хто любить акуратно розкладати свої речі по місцях. На поверхні комода завжди можна залишити телефон або ключі, розмістити вазу з квітами, рамки з фотографіями або інші предмети декору.

Різноманітність комодів, які пропонують виробники вітчизняному покупцеві, настільки велике, що зробити раціональний вибір часом буває досить непросто. АКЛАС розповість, які важливі нюанси слід враховувати при виборі комода.

Розмір

Перш за все, щоб правильно визначити розмір меблів, необхідно поміряти площу приміщення. Далі прорахуйте, чи не буде комод або відкриті ящики перешкоджати комфортному переміщенню по кімнаті або тісно упиратися в іншу меблі.

Стандартною вважається висота комода 80-130 см. Моделі до 80 см вважаються низькими. Вони вміщають не багато речей і більше нагадують прикроватную тумбу. Комоди вище 130 см вважаються високими і також зустрічаються рідко.

Комод АКМ-56.1, Тиса

 

Оптимальна ширина вироби 80-100 см. Зустрічаються і вузькі моделі близько 40-60 см. Їх можна розмістити уздовж невеликої стіни в спальні, кабінеті або вітальні. Там комод завжди стане в нагоді для зберігання парфумерії, шарфів або рукавичок, документів або дисків. Моделі шириною більше 100 см підходять для просторих приміщень. Їх можна поставити уздовж стіни, а також використовувати для поділу простору на функціональні зони.

Комод Парма 0,5 • Світ Меблів

 

Середня глибина становить 40-50 см. Моделі з неглибокими відсіками близько 30 см використовують, якщо потрібно заощадити простір, наприклад, в передпокої або лоджії. А ось для зберігання білизни і одягу краще вибрати глибокий комод - 60см.

 

Пам'ятайте, що масивний комод виглядає гармонійно в просторій кімнаті, але створює відчуття захаращення простору в маленькому приміщенні. І навпаки, компактна модель на великій площі може загубитися.

Форма

Найчастіше комоди бувають прямокутної форми, які встановлюються уздовж стіни. Це традиційна їх форма, яка зручна для експлуатації та користуються максимальним попитом.

Комод Лаціо, Світ Меблів

 

Бувають також кутові моделі. Вони вдало вирішують проблему порожнього кута, виглядають компактно і при цьому досить місткі.

 

Оригінально виглядають в інтер'єрі радісно комоди з закругленими фасадами.

 

Матеріали

Важливим фактором при виборі комода є якість матеріалів. Безумовно, найдорожчими і якісними вважаються вироби з натурального дерева. Вони довговічні, екологічні і престижні. Однак мають високу ціну і дуже важкі.

 

 

Тому найчастіше для виготовлення комодів використовуються ДСП і МДФ. Зовні вони нагадують дерев'яні меблі, але коштують дешевше. При чому, вироби з МДФ є більш екологічним, має високу міцність, стійкий до відколів і механічних впливів. Він добре переносить вологий і сухе повітря. Комоди з ЛДСП (ламінованого ДСП) - одні з найпопулярніших. Вони не дорогі, прості в догляді і мають широку кольорову гаму. Вважається, що технологія виробництва ДСП передбачає використання токсичних клеїв, однак виробники все частіше намагаються використовувати безпечні матеріали, які пройшли сертифікацію.

Комод Б'янко, Світ Меблів

 

Рекомендована товщина корпусу повинна бути не менше 18 мм, а задньої стінки - 6 мм.

Ящики

У класичному виконанні комод має від 2 до 5 широких висувних ящиків, розташованих один над одним. Але є моделі з різною шириною ящиків, внутрішніми перегородками для зручного зберігання ременів, краваток, косметики, а також з полками або дверцятами. Дверцята комода можуть бути зроблені зі скла, тоді його використовують як вітрину, в тому числі для посуду в їдальні або на кухні. Для розміщення книг і предметів декору підійде комод з відкритими полицями.

 

 

Механізми

Ящики повинні щільно стикатися один з одним і зі стінками вироби, легко викочуватися і не випадати. Тому для комода дуже важливо вибрати хороший якісний механізм. Зокрема, можуть використовуватися роликові або кулькові напрямні. Роликові напрямні недорогі, мають просту конструкцію, можуть бути пластиковими або металевими. Такий механізм не дозволяє відкрити ящик до кінця і може видавати шерех, якщо на роликах немає гумової вставки. Кулькові напрямні якісніше і дорожче. Вони забезпечують скриньках більш плавний хід, витримують більше навантаження і абсолютно безшумні.У порівнянні з роликовими механізмами у них більш тривалий термін служби. Найдорожчий і надійний механізм - напрямні прихованого монтажу.Всі елементи механізму кріпляться до дна ящика, що дозволяється йому повністю висуватися і при цьому не випадати. Найчастіше їх встановлюють на дерев'яних комодах.Ящики можуть бути оснащені доводчиками, які забезпечують плавне закривання, попереджаючи різкі удари.

Модифікації

Комод стане в нагоді в будь-якому приміщенні. У вітальні він може служити сервантом, підставкою під телевізор або музичний центр.

Комод Лаціо ТВ 1,8, Світ Меблів

 

У спальні їм замінюють туалетний столик. Навіть є спеціальні моделі з надбудованим дзеркалом. У цьому випадку він не обов'язково повинен бути високим. Але якщо ви плануєте зберігати там одяг або постільну білизну, то вибирайте виріб з глибокими ящиками і максимально стійке. Для біжутерії або документів виберіть вироби з не глибокими ящиками або розділеними на відсіки.

 

Комод в передпокої стане в нагоді для ключів, зберігання шарфів, шапок, рукавичок, парасольок. Він може бути зі спеціальними відділами для зберігання взуття та додатковими гачками для сумок.

Тумба для взуття Гамбургер №9, Максі-Меблі

 

Для кухні виберіть оригінальний невисокий комод з дверцятами або відкритими полицями. Модель може бути обладнана гратами для зручного зберігання пляшок або спеціальними ящиками для різної посуду.

 

 

Для дитячої спальні підійде модель з пеленальним столиком і спеціальними відсіками для підгузників, присипок, крему і вологих серветок. Це просто знахідка для молодих батьків!

 

Для невеликих смарт-квартир, коли кожен метр на рахунку, в пору стане в нагоді комод з дошкою для прасування, компактно складається під стільницю. Тут же може стане в нагоді комод-секретер, який при необхідності трансформується в компактне робоче місце.

 

 

Оновлюємо старий комод

Якщо ваш старий комод злегка «пошарпані», не поспішайте його викидати. Творчий підхід і кілька годин роботи можуть перетворити антикваріат в стильне ексклюзивний виріб.

Найпростіший спосіб - перефарбувати меблі. Спершу за допомогою змивки для фарби позбудьтеся від старого лако-фарбового покриття. Потім зачистите поверхню до гладкого стану і протріть пил вологою ганчіркою. Акрилової або інший фарбами краще покривати меблі в кілька шарів.

Для обробки також використовується лак. Краще вибрати глянцевий - він додасть обсяг і ідеальний блиск. Стильне рішення - комод «хамелеон». Він лакується особливим чином. В результаті поверхня комода може міняти колір. все залежить лише від того, під яким кутом ми на нього дивимося.

Ще один спосіб - декорувати фасади висувних ящиків шпалерами. Для цього необхідно викроїти шпалери з припуском близько 5-10 см, потім приклеїти їх на фасади ящиків, акуратно підвертаючи краю до внутрішньої поверхні. Розгладьте шпалери сухою ганчіркою, щоб вигнати бульбашки повітря і позбутися від «зморшок». Після повного висихання клею покриваємо поверхню прозорим акриловим лаком. Це додасть оновленому комода довговічності і практичності. В кінці необхідно встановити старі або нові ручки.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.