Каталог
ru
ua

Як обрати офісне крісло?

Немає завдань, які неможна вирішити! Ви вирішили поліпшити робоче місце будинку або в офісі, вам доручили купити крісло для шефа або партію стільців в офіс, і ви не знаєте з чого почати? Пропонуємо вам проглянути нашу статтю, в якій ми постаралися описати, на що ж в першу чергу звернути увагу.

На що звернути увагу.
Прислів'я: "зустрічають по одягу, проводжають по розуму" можна застосувати і до нашої теми. Що б ви не купували, насамперед ви звернете увагу на товар, який сподобається на зовнішній вигляд. Це абсолютно правильно, будь-який товар, у тому числі і крісло або стілець повинні подобатися зовні. Але, як правило, це не буде лише одне крісло. Упевнений, що за зовнішніми даними ви виберете як мінімум два. А тут-то і починається усе найцікавіше, - на якому зупинити свій вибір? А може взагалі подивитися ще і на третю модель?
Не переживайте. Давайте розбиратися разом.

Кресло Валенсия • АКЛАС • CH MB чёрный. Кресла АКЛАС

Крісло Валенсія

 

Обираємо форму спинки і сидіння.
В першу чергу крісло має бути зручним, а його зручність задають спинка і сидіння. Прошу вас - звертайте увагу на форму спинки. Спинка, яка максимально прилягає до спини користувача і має максимальне число точок дотику, вважається самою ергономічною. Дуже важливим елементом є вигин в області попереку. І якщо цей вигин саме на рівні попереку, не нижче, не вище - це крісло позбавить вас від втоми в спині. Зверніть увагу на наявність виступів з боків спинки, якщо вони є - це добре. Завдання усіх цих елементів - підтримувати поставу. Чим більше спина прилягає до спинки крісла, тим легше ви себе почуватимете у кінці робочого дня.
Наступним на що б звернули увагу - це сидіння крісла. Оптимальною глибиною сидіння вважається, коли при посадці, між вигином коліна і краєм сидіння залишається відстань завширшки долоні. Це важливо, оскільки зайвий тиск під зігнутим коліном приведе до перетискування судин, набряків ніг і загальної втоми. Звертайте увагу і на його форму. Невелике поглиблення в центрі сидіння дозволить сидіти фіксовано, а не сповзати.

Кресло Кинг (King) • Nowy Styl • AL TILT. Кресла АКЛАС

Крісло Кінг

 

Ергономічні крісла є окремою темою обговорення. Такі крісла створюються для максимального комфорту, а також полегшать життя людям з неправильною поставою або болями в спині. Звичайно ж, ергономічні крісла - це найбільш універсальне рішення і підходить широкому колу користувачів. Але не забувайте, що якщо крісло ви вибираєте для себе, то кращий спосіб вибрати - це приміряти його. У нас в магазині ви зможете порівняти декілька десятків таких моделей.

 

Обираємо підголовник і підлокітники.
Чи важливо звернути увагу на наявність підлокітників і підголовника в кріслі? Тут все залежить від ваших особистих переваг, кількості часу, що проводиться в кріслі і те, для чого ви підбираєте крісло. Підлокітники і підголовник явно знадобляться тим, хто взагалі просто багато працює. Це зручно - час від часу закидати голову на підголовник, помістити руки в зручному положенні і декілька хвилин дати собі відпочити. Але якщо робоче місце необхідно мінімізувати із-за простору або загального дизайну, не бійтеся від них відмовитися. Коли руки увесь час в русі, підлокітники вам і не знадобляться. Якщо ви підбираєте крісло для дитини, то в цьому випадку вони навіть протипоказані, як профілактика сколіозу, щоб дитина не звикала сидіти нахилено.

Кресло Пилот (Pilot) • Nowy Styl • AL HR SR. Кресла АКЛАС

 

Крісло Пілот

 

Обираємо механізми і які регулювання найбільш потрібні.
Як ви розумієте, створити універсальне крісло, яке б підійшло усім користувачам, неможливо. Тому дуже важливою є можливість його відрегулювати під потреби користувача. Враховуючи, що усі люди різного зросту, можливість відрегулювати крісло по висоті виробники передбачили фактично для усіх моделей. Дуже зручною є можливість регулювання кута спинки і сидіння. Для цих цілей існує цілий арсенал механізмів. Усі вони можуть мати свої власні регулювання і залежно від можливостей встановлюються на різні моделі крісел. Зазвичай чим дорожче крісло, тим більшим функціоналом воно володіє.

Мінімальний набір регулювань повинен включати регулювання висоти і кута нахилу спинки. Єдиним винятком є ​​дитячі крісла, в них за рекомендаціями ортопедів регулювань має бути мінімум, що б дитина звикала сидіти рівно, а не перехилено. Ще краще мати крісло з можливістю відрегулювати висоту спинки, і якщо передбачено конструкцією, то і висоту підлокітників і підголівника. Ряд моделей комплектуються ще і механізмом гойдання - дуже зручна опція для людей, життя яких тісно пов'язана з роботою за столом.

 
Обираємо хрестовину.
Для пластикових хрестовин граничною вагою вважається 120 кг. Але це не означає, що хрестовина зламається під вагою більше 120 кг. Крісло з такою хрестовиною служитиме, але хрестовину доведеться іноді міняти. Завдяки своїй невисокій ціні, крісла з пластиковою хрестовиною завжди будуть самими популярними. Якщо регулярне навантаження на крісло перевищуватиме 120 кг ми рекомендуємо звернути увагу на посилені хрестовини - металеві хромовані, металеві з дерев'яними накладками або суцільнолиті алюмінієві. Усі вони відрізняються по дизайну, так що вибір можна робити і залежно від інтер'єру.

Крестовина алюминиевая 680 AL FI 11. Комплектующие кресел АКЛАС

Хрестовина металева цільнолита

 

Обираємо коліщата або як зберегти поверхню підлоги.

Важливим моментом при виборі крісла є коліщата. Їх асортимент зараз сильно збільшився - це і прогумовані, і з хромованими накладками, і в спідничці. Майже всі крісла за замовчуванням комплектуються пластиковими коліщатами, які підходять для м'яких покриттів підлоги (ковролін або лінолеум). Якщо ж використовувати крісло ви будете на керамічній плитці, паркеті або ламінаті, то обов'язково попросіть замінити вам ролики на прогумовані. Такі ролики тихіше їздять і набагато менше ушкоджують поверхню підлоги. Зовнішній вигляд коліщат - наявність спіднички або хромованої накладки - це діло смаку, на експлуатаційні якості ці деталі ніяк не вплинуть. Універсальним рішенням в захисті підлоги і тиші під час роботи - це пластиковий килимок. Такі килимки підходять для усіх типів твердих поверхонь, але ось на ковроліні можуть ламатися. Багато наших клієнтів просять зробити так, щоб основа крісла була нерухомою. Для таких випадків у нас теж є рішення - це "стопки". Якщо крісло використовуватиметься, або перед виробничою установкою, або перед музичним інструментом, або просто не хочете, що б воно їздило - попросите замінити вам коліщата на стопки.

Ролики для кресла. Комплектующие кресел АКЛАС

 Коліщата для крісла

 

Обираємо оббивку.
До питання вибору оббивних матеріалів можна поставитися з меншим хвилюванням. Ринок оббивних матеріалів розвивається постійно, і виробники тканин кожен день працюють над поліпшенням характеристик своєї продукції. У свою чергу, виробники крісел підбирають для виготовлення своєї продукції максимально міцні і екологічні матеріали.
Ми б рекомендували звертати увагу на цикл по Мартіндейл. Це спеціально розроблений тест на стирання і чим вище його показник, тим довше буде служити обшивка. Ці дані ви знайдете в каталозі оббивок або можете уточнити їх у продавця.

Кресла АКЛАС

 

Крісло Джайв

 

Самим довговічним матеріалом є, звичайно, натуральна шкіра. Вона проживе в рази довше інших матеріалів і досить легко піддається реставрації. Шкіра для крісел використовується двох видів: гладка - люкс і груба - спліт. Вони мають різну структуру, але обидва види шкіри відмінно підходять для оббивки крісел. Її єдиний мінус - це висока ціна. Якщо з натуральною шкірою, все більш-менш зрозуміло, то ось імітацій шкіри буває дуже багато. Дані матеріали на натуральній основі називають ЕКО-шкіра. На бавовняну основу спеціальним пористим способом наноситься вінілове покриття, яке набагато краще пропускає повітря і відводить вологу від тіла, ніж шкіра та інші замінники. Але даний вид матеріалу більше схильний до механічних пошкоджень і стирання. Вініл шкіра на синтетичній основі набагато довше служить і коштує дешевше, але не пропускає вологу. Їх рекомендують для стільців з невеликою площею дотику з тілом. Головна перевага - це можливість вологого прибирання. Саме тому вініл шкіру рекомендуємо вибирати для медустанов, для закладів громадського харчування, на кухню і в зони очікування. У місцях, де необхідне часте прибирання зараз набирають популярність стільці з пластиковими сидінням.

Кресло Лацио CH MB AK. Кресла АКЛАС

 

 Крісло Лаціо

 

Тканинних оббивок виробники пропонують дуже великий асортимент. Для дитячих крісел рекомендуємо вибирати натуральні і напівсинтетичні тканини. Вони найменш алергенні, а напівсинтетичні ще і більш стійкі до стирання. Для робочих крісел з тривалою експлуатацією рекомендуємо вибирати синтетичні або напівсинтетичні тканини з високим показником експлуатації.

Кресло Тигр PL GTS OV NS. Детские кресла АКЛАС

Крісло Тигр

 

Дуже стійким до стирання і зручним в експлуатації вважається сітчастий акрил, або сітка, як її називають в побуті. Сітка легко вентилюється і пропускає вологу, таким чином, ви не будете відчувати дискомфорту від надмірної вологості.
Коли при виборі крісла ви дійдете до оббивки, сміливо вибирайте колір і малюнок, а про якість вже подбали виробники.

 Кресло Интер CH GTP SR NS. Кресла АКЛАС

 

 Крісло Інтер

 

Для кого обираємо крісло?
При виборі крісла важливу роль відіграє те, для кого дане крісло призначене. За цим критерієм ми можемо розділити на кілька категорій.

Кресло Антей CH MB AK. Кресла АКЛАС

Крісло Антей

 

Крісля для керівників, крісла в кабінет - основна характеристика при виборі такого крісла це його дизайн, тобто зовнішній вигляд. Крісло має вписатися в інтер'єр, а також підкреслити статус і стиль його господаря. Крісла цієї категорії мають найбільшу кількість регулювань і можуть підлаштуватися під будь-якого користувача.

Кресло Лайт Net PL GTP TILT AMF. Кресла АКЛАС

Крісло Лайт Net

 

Комп'ютерні крісла, крісла для персоналу - це найбільш широка категорія крісел, широкий і їх ціновий діапазон. Ціна таких крісел стартує від мінімальної і може бути набагато вище, ніж деякі крісла для керівника. Найважливішим критерієм при виборі такого крісла - це можливість його налаштування для конкретного користувача, що особливо важливо, коли крісла в офіс закуповуються партією.

Кресло Зодиак EX CF PR. Кресла АКЛАС

Крісло Зодіак

 

Крісла для дому - у цій категорій немає обмежень. Це можуть бути і крісла для керівника та крісла для персоналу, і навіть стільці або дитячі крісла. Так що, крісло для будинку вибирайте виходячи з ваших уподобань і бюджету.

Кресло Актив МакКуин PL GTS PK AMF. Детские кресла АКЛАС

Крісло Актив МакКуін

 

Дитячі крісла - в якості дитячого крісла може служити і будь-яке інше крісло, але в турботі про здоров'я дитини виробники створили окрему категорію. Дитячі крісла менші за розміром і мають тільки такі регулювання, які потрібні саме дітям. Ці крісла повинні «рости» разом з дитиною, тобто регулюватися по висоті і глибині сидіння, висоті спинки. Але ось підлокітники і вибір кута нахилу спинки дітям не рекомендовані через профілактики сколіозу. І ще, обирайте для дитини крісло, яке він або вона самі захочуть, в яскравій оббивці, щоб дитина не хотіла з нього злазити).

Кресло Таск CF CH NS. Красла АКЛАС

 Крісло Таск

 

Стільці для відвідувачів - це і самі звичайні офісні стільці на чотирьох ніжках і крісла на без коліщат. Основне їхнє завдання - прийом відвідувачів і проведення переговорів. І враховуючи, що користувачів може бути багато, першим на що варто звернути увагу - це міцність конструкції стільця і ​​його оббивка. Оббивка повинна бути легко чиститься і стійкою до стирання. Окрему увагу можна приділити стільців для відвідувачів в кабінет директора. Фактично до кожного крісла керівника виробники виготовляють стільці для відвідувачів в одному дизайні. Ми б рекомендували звертати увагу саме на крісла з однієї серії.

 Стул Латте CH AMF. Стулья АКЛАС

 Стілець Латте 

Стільці для барів, кафе або кухні. Зважаючи на великі експлуатаційні навантаження, повинні відповідати підвищеним вимогам до міцності каркаса і зносостійкості оббивного матеріалу. Оббивка повинна легко митися. Але вибір завжди буде грунтуватися на смак покупця і дизайні приміщення.

 

Бажаємо вам вдалого вибору.

 

Підготував Олекса Лупич спеціально для АКЛАС™

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.