Каталог
ru
ua

Як обрати геймерський стіл

Кожен ігроман завжди мріє не тільки мати потужну комп'ютерну техніку, але також і супер-комфортне робоче місце, а саме крісло і стіл. Спеціальний ігровий стіл повинен бути максимально зручним і комфортним, забезпечувати швидкий і вільний доступ до ігрових компонентів, виділятися практичністю і ергономічністю. На сьогоднішній день виробники пропонують масу варіантів геймерських столів. Всі вони відрізняються розмірами, формою, дизайном. Тому АКЛАС вирішив розповісти про те, на які критерії варто звернути увагу при покупці таких меблів, а також які моделі зараз актуальні.

 

 

Особливості геймерських столів

Геймерські столи зовні відрізняється від звичайних офісних і письмових столів. Головною їх особливістю є оригінальний дизайн і незвичайна конструкція. Стільниці, як правило, чорного кольору доповнені яскравими червоними, синіми, білими і зеленими вставками. Можуть використовуватися символічні написи або зображення сцен з відомих комп'ютерних ігор.

Професійні ігрові столи виготовляються з безпечних, нетоксичних матеріалів і мають високу міцність. Стільниця стійка до різних ушкоджень, витримує значні навантаження і легко очищається від забруднень. За формою стільниця може бути прямий і з трапецієподібним вирізом, який дозволить повністю класти руки на стіл і знизити навантаження на суглоби при тривалій роботі за комп'ютером. Є моделі з регулюванням нахилу стільниці. Це також передбачено для того, щоб у геймера не втомлювалися руки.

Деякі моделі обладнуються спеціальними роз'ємами для підключення проводів і підставку під системний блок.

Геймерські столи можуть мати спеціальні висувні полки для клавіатури і мишки. Проте багато виробників відмовляються від цієї ідеї. Адже, опущені нижче столу руки виявляються в незручному становищі і вже через пару годин гри гравець відчуває дискомфорт. Ідеальним розташуванням рук при роботі за комп'ютером вважаються лікті, зігнуті під прямим кутом або трохи більше.

Стандартна висота столу складає 75 см. Якщо цей показник занизький для вас, вибирайте моделі, які можуть регулюватися по висоті. Пам'ятайте, що для правильної посадки за столом необхідно, щоб лікті і коліна згиналися під кутом 90 градусів. При цьому відстань від очей до монітора повинна бути не менше 50 см.

На відміну від звичайних комп'ютерних столів, часто ігрові варіанти не обладнуються додатковими елементами у вигляді ящиків, полиць і інших місць для зберігання. Адже подібна меблі не призначена для роботи з паперами або оргтехнікою. Тільки все, що необхідно для установки геймерських гаджетів. Однак є моделі, які все ж доповнені невеликими ящиками і полицями, куди можна заховати диски з іграми, додаткові пристрої і різні аксесуари.

Стіл геймерський Viking 3S, Zeus

 

Геймерські столи можуть виділятися і оригінальними фішками. Наприклад, у деяких передбачена прихована проводка, завдяки чому всі дроти можна заховати всередину вироби. Є моделі зі спеціальними органайзерами з заднього боку столу, власниками для навушників, підстаканниками та інше.

Обираємо форму

Існують прямі, кутові і комбіновані столи.

Найпопулярнішими, звичайно ж, є прямі. За своїм зовнішнім виглядом вони більше схожі на письмові. Відмінності полягають в додаткових функціональних елементах. Розрізняють моделі з рівним краєм і зігнутим поглибленням. Останні дозволяють правильно організувати робочий простір, знизити навантаження на хребет, комфортно розташувати техніку.

Прямі столи можна зручно розташує біля будь-якої стіни, вони універсальні і зручні в експлуатації, мають найбільший модельний ряд.

Стіл геймерський Valtron Z2, Zeus

 

Кутові моделі вважаються більш компактними, заповнюють кути, які зазвичай залишаються порожніми. Вони не займають багато місця і економлять простір. Мають велику зручну робочу поверхню. Дозволяють встановити монітор на більшу відстань від очей, додатково розмістити на поверхні необхідні девайси, оргтехніку або канцелярію.

 

Комбіновані моделі поєднують в собі особливості прямих і кутових виробів. Вони володіють оригінальним дизайном і великою робочою поверхнею. Відрізняються практичністю і зручністю у використанні. Обладнується безліччю додаткових місць для зберігання. Але, найчастіше, мають великі габарити і вага.

 

Вибираємо розмір

При виборі відповідної моделі слід враховувати розміри кімнати, в якій вона буде встановлена. Конструкція повинна гармонійно вписуватися в загальний інтер'єр, не захаращуючи простір і не перешкоджаючи доступу до інших меблів. Перед придбанням необхідно виміряти площа приміщення і розрахувати доступні показники ширини столу. Рекомендуємо також попередньо обчислити габарити системного блоку і монітора - так простіше підібрати оптимальні розміри стільниці.

Стандартні ігрові столи найчастіше має ширину 70-80 см і глибину - 60 см. Така модель з легкістю поміститься в невеликому приміщенні. Стандартні параметри ніші для системного блоку становлять 25 см.

Але якщо ви плануєте користуватися декількома моніторами, то вибирайте стіл з великою площею - 120 см в ширину і 80 см в глибину. Такі параметри дозволять розташувати на поверхні також колонки і додаткові аксесуари.

 

Виробники

Отже, вибираючи геймерський стіл визначитеся з бюджетом, площею стільниці, дизайном і необхідною комплектацією. Продукція відомих виробників дозволить вибрати для себе найбільш прийнятний варіант. Серед компаній відзначимо:

DXRacer спеціалізується на випуску максимально зручних виробів з компактними розмірами. Робоча зона досить велика, має високі показники ергономічності та комфорту, на ній з легкістю поміщаються кілька моніторів і ігрове обладнання. Стільниця може змінювати кут нахилу. Також передбачено виведення кабелів.

Геймерський стіл GD / 1000 / NR Black / Red, DXRacer

 

Zeus має великий асортиментний ряд ігрових столів: від простих, до більш складних, «нафаршированих» різноманітними поличками, підставкою під процесор, держателем для навушників, отворами для кабелів, спеціальними органайзерами і іншим. Більшість моделей мають трапецієподібний виріз стільниці. Такий дизайн забезпечує зручність використання при тривалому знаходженні біля монітора.

 

 

Стіл геймерський Viking-1L, Zeus

 

Продукція Barsky відрізняється простотою дизайну і ергономічністю. Столи мають рівну поверхню зі злегка зігнутої широкою стільницею, без непотрібних ніш і місць для зберігання. Робочий простір не перевантажується безліччю деталей, а на поверхні помістяться кілька моніторів. Складна дизайнерська форма деяких моделей ефектно доповнена світлодіодним підсвічуванням.

Стіл Хоумворк Гейм HG-04, BARSKY

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.