Каталог
ru
ua

Як обрати крісло-мішок

Останнім часом безкаркасні крісла-мішки або бігбегі (в перекладі з англійської «мішок з бобами») стали дуже популярними. Вони легко підлаштовуються під сидячої і повністю повторює контури його тіла. Не мають твердих деталей і гострих кутів, об які можна вдаритися. Тому їх часто набувають для дитячих кімнат. Вони легкі і просто пересуваються з місця на місце. Завдяки соєю універсальності, використовуються також у вітальні, на балконі, вулиці, дачі, в літньому кафе та ін. Безкаркасні крісла можна зустріти в самому несподіваному місці. Адже вони зручні, оригінальні і практичні. Ідея створення незвичайної безформною меблів належить італійським дизайнерам.

Перші безкаркасні крісла з'явилися на світ 50 років тому в тканини рожевого кольору, наповнені кульками пінопласту. Майже відразу оригінальні меблі принесла фабриці Zanotta всесвітнє визнання і популярність. На початку 21-го століття крісла-мішки змінилися, поміняли форму, колір і оббивку, стали більш комфортними і практичними для користування. АКЛАС розповість, на що ж слід звернути увагу при виборі крісла-мішка.

 

Форма

За формою розрізняють:

Крісло-мішок - найзручніший і універсальний вид безкаркасних меблів зі спинкою. Однаково зручний для дітей і дорослих.

     

Крісло-мішок Hi-Poly Mini, Starski

 

Крісло-груша - не менше популярна. За формою вона нагадує всіма улюблений фрукт і має невелику довгасту спинку, на яку дуже зручно сперся. Така модель дозволяє урізноманітнити інтер'єр і підійде всім, хто віддає перевагу нестандартним дизайнерські рішення.

 

Крісло-м'яч підійде справжнім уболівальникам спортивної гри. Має круглу форму, відмінно вписується в інтер'єр дитячої кімнати і подарує масу задоволення маленьким футбольним фанатам.

Крісло-мішок Basketball, Starski

 

Крісло-подушка може приймати найрізноманітніші форми під вагою нашого тіла. Вона комфортна, зручна і універсальна.

 

Крісло-пуф - компактна модель м'яких меблів. Завдяки невеликим габаритам, пуфи можна легко переміщати з місця на місце. Можуть бути квадратними і круглими.

Пуф Epi, Starski

 

Лежак може бути овальним, круглим, прямокутним. Має не більшу висоту і зручно служить, коли так хочеться прилягти і витягнути ніжки.

 

Як обрати розмір

Існують три розміри безкаркасних крісел:

Розмір L - некрупное крісло, висота спинки не більше 90 см, ширина підстави - 60 см. Підходить більше для дитини чи підлітка.

Розмір XL - висота загальна близько 110 см, висота сидіння 40-50см, діаметр 80-90 см. Це найбільш оптимальний і універсальний розмір. Дуже добре підходить дорослій людині.

Розмір XXL - висотою до 150 см і діаметром до 100 см. Це найбільша і комфортне крісло. У ньому можна просто потонути.

Зовнішній чохол

Найпопулярніший матеріал для виробництва бінбегов - Оксфорд. Це полотно з натуральних волокон з незвичайним плетінням у вигляді квадратиків. Він практичний і недорогий. Чохли з оксфорда не бояться ні бруду, ні вологи, вони універсальні і використовуються як вдома, так і під відкритим небом. Завдяки поліуретановому покриттю, вона надійно захищена від води. Завдяки своїм характеристикам, вона є прекрасною оббивкою для меблів. Тканина Оксфорд не мазка, довго не зношується, а велика щільність робить її ще й дуже міцної. У разі потрапляння бруду на крісло-мішок з оббивкою з тканини Оксфорд, досить протерти забруднене місце вологою ганчірочкою або серветкою.

Друга за популярністю оббивка для безкаркасних крісел - штучна шкіра. Вона легко чиститься. Але з часом може покриватися тріщинами і обсипатися. Кожзам не пропускає повітря, не любить прямих сонячних променів і перепадів температури. Тому бігбегі з такого матеріалу не дуже практичні і більше підійдуть для використання в приміщенні.

З меблевих тканин можна зустріти велюр, мікрофібру, вельвет, флок, шеніл, жакард. Вони мають ніжну поверхнею і приємні до тіла. Ці матеріали відрізняються зносостійкістю і практичністю завдяки включенню до складу синтетичних волокон і особливим просоченням. М'які «велюрові» бінбегі дуже затишні і добре впишуться в будь-який інтер'єр.

Для повсякденного догляду тканинної оббивки можна використовувати пилосос, вологу губку або щітку для одягу. У разі більш сильного забруднення уважно вивчіть інструкцію по догляду за кожної конкретної тканиною, з якої зроблено крісло.

Наявність зручної ручки вгорі крісла дозволить вам зручно переносити його на інше місце.

 

Тому при виборі крісла-мішка необхідно звернути особливу увагу на присутність люверсов на зовнішньому чохлі. Вони використовуються для відводу повітря, що знаходиться між внутрішнім і зовнішнім чохлом. За допомогою люверсів пуф приймає форму тіла, м'яко обволікаючи сидить, що сприяє розслабленню м'язів і зручній посадці.

 

Внутрішній чохол

Деякі моделі крім зовнішнього декоративного чохла мають також внутрішній. Він дозволяє без проблем зняти верхню оббивку і попрати її. Чохол легко знімається за допомогою блискавки. При чому, чим вона довша, тим легше вам буде впорається із завданням.

 

Наповнювач

В якості наповнювача для безкаркасних меблів використовуються м'які, майже повітряні полістероловой кульки. Вони не псуються від жаркого повітря або холоду. Тому такі меблі можна сміливо використовувати не тільки в приміщенні, але і на балконі або відкритому просторі. Для більшої м'якості і пластичності деякі виробники почали додавати до полістиролу синтепух, що робить крісло ще комфортніше.

Слід зазначити, що з часом повітряні кульки приминаються і крісло втрачає первинний об'єм. Тоді необхідно дозаповнити виріб. Як правило, магазини, що продають безкаркасні меблі, мають в своєму асортименті також наповнювач. Купити такий матеріал можна за дуже доступною ціною. Досипати потрібно близько третини початкового об'єму.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.