Каталог
ru
ua

5 способів звукоізоляції кімнати

Гуркотливі вантажівки о 2 годині ночі, стукіт підборів по світанку, удари, які звучать тривожно, як куля для боулінгу, що падає прямо над вашою головою: я думаю, що всі ми можемо погодитися з тим, що деякі речі є «трохи» дратівливими. Ви можете спробувати заглушити це своїм власною какофонією, але заради добросусідства подумайте про звукоізоляцію. Може, настав час зібрати речі і переїхати в село? Можливо. Але спочатку спробуємо вирішити проблему звукоізоляції самостійно.

Повісити важкі штори

Ймовірно, ви не побіжите відразу міняти свої вікна на трикамерні, зменшуючи рівень шуму з вікна, але ви можете легко повісити нові штори. Шукайте важкі з декількома шарами тканини. Хорошим вибором буде завіса - «затемнена» або «ізольована».

 

Ущільнення дверних прорізів

Яка б крихітна не була ця щілина між вашими дверима і стіною, якщо повітря може проходити через неї, то і звук може. Фактично, повітряний проміжок в 1% може пропускати 30% звуку, а проміжок в 5% - 90%! Тому переконайтеся, що ваші двері захищені від атмосферних впливів, особливо внизу біля порога, де зазвичай найбільші пропуски. Встановіть дверну «заглушку» - шукайте ту, у якій товста гумова смуга для кращого ущільнення.

 

Повісьте тканину на стіни

Звук поглинається м'якими поверхнями. Тому спробуйте прикрасити стіни свого будинку килимами або тканиною з незвичайними або етнічними візерунками. Звучить старомодно і може здатися, що пише вам гість з 80-90х. Але погляньте на фото нижче. Невже такі варіанти килимів (тканини) на стінах в спальні або вітальні нагадують вам радянські квартири? Головне правильно і зі смаком підійти до вибору малюнка і кольору.

 

Переміщайте свої меблі

Помістіть великі, важкі предмети меблів біля стін, якими ви ділитеся з сусідами, щоб приглушити звук. Книжкові шафи від підлоги до стелі особливо гарні для «нарощування» тонкої стіни, особливо якщо ви наповнюєте її великою кількістю книг та інших речей. Для додаткової звукоізоляції помістіть товстий шматок піни (або повісьте звукоізоляційне ковдру) за книжковою шафою.

 

Покрийте свою підлогу килимками

У той час як килимки призначені для блокування звуку, що виходить з вашої власної квартири, вони можуть допомогти послабити звук, що виходить з-за меж вашого будинку, подібно килимам на ваших стінах. Накрийте свою підлогу важким килимом з високим ворсом, під який підкладається пінопласт високої щільності.

 

Бажаємо всім затишку в своїх будинках)

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.