Каталог
ru
ua

Як обрати диван?

Диван - один з найбільш значущих і затребуваних предметів інтер'єру. Він повинен відповідати особистим уподобанням господаря, бути комфортним і функціональним. Вибираючи диван, в магазині ми можемо лише візуально оцінити товар і присісти на нього. Однак існує ще ряд характеристик, на які обов'язково слід звернути увагу.

Каркас і наповнення

Основа дивана - це каркас. Тому він повинен бути якісним. Хорошим варіантом буде брус натурального дерева (дуб, горіх, бук і ясен). Інші породи, береза ​​і сосна, м'якші і бюджетні. Але в будь-якому випадку дивани з натурального дерева дуже популярні і цінуються за їх бездоганну якість, екологічність і довговічність. Такий каркас витримує великі щоденні навантаження і з часом не деформується.

 

Вироби з каркасом з ДСП доступніше за ціною, але також надійні, легкі і екологічно чисті. ДСП є здешевлених аналогом натуральної деревини. Плити виготовляються з тирси і стружок, які склеюють спеціальними нетоксичними речовинами.

Часто ДСП комбінують з натуральною деревиною. В такому випадку, дешевший матеріал використовується для виготовлення коробів, задніх стінок і інших деталей. А несучі частини конструкції виконуються з масиву.

 

Зустрічаються також дивани з металевим каркасом. Вони мають цікавий зовнішній вигляд, досить надійні і довговічні. Крім того, їх легко можна полагодити в разі поломки. Якщо каркас дивана блищить, значить метал покрили хромом. Він гігієнічний, простий у догляді і не дозволяє деталям іржавіти. Мотивом каркас роблять шляхом покриття його спеціальної порошковою фарбою. Вона не має запаху, екологічно безпечна і захищає від подряпин.

 

Окремо варто відзначити безкаркасні дивани. Вони ідеально підходять для дитячих кімнат оскільки не мають гострих кутів, твердих частин, металевих, пластикових або дерев'яних деталей, об які дитина може травмуватися.

 

Наповнювач
Залежно від того, чи буде диван використовуватися для щоденного сну або просто стояти у вітальні, вибирає наповнювач. Найчастіше для цього використовуються:

пружинний блок

- ламелі

пінополіуретан

- латекс

- поролон

синтепон

холлофайбер

повсть

Пружинні блоки бувають залежні - Боннель і незалежні - Pocket spring. Перший вид складається з з'єднаних між собою пружин. Вони забезпечують дивану довговічність і комфорт, але не ідеальні для щоденного сну. Тому Боннель часто використовується в бюджетних варіантах диванних матраців.

 

Незалежний пружинний блок Pocket spring складається з окремих і зашитих в чохол пружин. Вони дозволяють матрацу ідеально повторювати контури тіла і забезпечують правильне положення хребта і комфорт. Тому такі дивани краще підійдуть для сну. 

 

Ламелі широко використовуються в якості підстави для ортопедичних диванів. Вони прогинаються при збільшенні навантаження відповідно до положення тіла. Спати на такому дивані дуже комфортно і зручно. 

 

Найпопулярніший внутрішній наповнювач - пінополіуретан (ППУ). Роблять його з поліуретанової піни. Тому він досить щільний, довговічний, безпечний для здоров'я і не дорогий. ППУ не накопичує пил, швидко відновлюється після деформації, пропускає вологу і повітря, здатний витримувати більшу і тривале навантаження. 

 

Найдовговічніший, екологічний високоякісний і дорогий наповнювач - це латекс. Завдяки високій еластичності, він ідеально і м'яко прогинається, правильно розподіляє навантаження тіла і миттєво відновлює форму. При цьому не електризується і гіпоаллергічен. Латекс зазвичай використовується в дорогих меблів з ортопедичним підставою під матрац. 

 

Поролон - не дорогий і менш довговічний матеріал. Тому дивани з таким наповнювачем з часом втрачають первісну форму і просідають. 

 

Також не дорогим наповнювачем вважається синтепон. Він надає меблям м'якість і пружність, екологічний, але не довговічний. При тривалій, а також інтенсивної експлуатації синтепон втрачає свої властивості, перестає відновлювати форму, в результаті чого на поверхні дивана з'являються характерні вм'ятини і нерівності. Тому синтепон і поролон часто поєднують з іншими наповнювачами, наприклад, ППУ.

 

Холлофайбер прекрасно тримає форму, добре відновлюється, гіпоалергенний і не токсичний. Холлофайбер не скачується, не вбирає запахи, не накопичує пил. Він дуже м'який і затишний і вважається одним з найбільш якісних наповнювачів. 

 

Повсть виготовляється з валяної вовни. Він досить щільний, екологічний та натуральний. Тому у виробництві м'яких меблів використовується як додатковий матеріал, яким покривають пружинні блоки, щоб захистити основний наповнювач від зношування і вдавлення. 

 

Як правило, фабрики використовують кілька наповнювачів. Це захищає часто використовувані елементи м'яких меблів від зносу і забезпечує зручність в експлуатації. Тому при покупці дивана орієнтуватися слід тільки на особисті переваги, свій бюджет і мета покупки: чи буде він використовуватися для сну, приймати гостей в передпокої або красуватися в вітальні.

Оббивну тканину для дивана краще вибирати щільну і зносостійку. Хорошим варіантом є жаккард. Він завжди ошатно виглядає, не вигоряє і практично не протирається. Також не погано будуть служити флок, шенилл і велюр. Ці тканини добре чистяться, не розтягуються і приємні на дотик.

 

Механізми
Більшість диванів мають можливість розкладатися в просторе спальне місце. Але оснащені різними механізмами трансформації.

Викочування простий у використанні, надійний і компактний. Щоб розкласти такий диван, потрібно потягнути за нижню частину сидіння і накинути на верх матрац.

 

 

- Для розкладання дивана-акордеон необхідно також висунути вперед сидіння і вирівняти складену навпіл спинку. Місце виходить рівне і зручне.

 

 

- Щоб розкласти книжку і клік-кляк, потрібно відсунути диван від стіни, трохи підняти сидіння і опустити спинку. Такі дивани утворюють рівне спальне місце без швів, дуже стійкі і мають надійний механізм. Особливість диванів з механізмом клік-кляк - наявність проміжного релакс-положення спинки для відпочинку.

 

  

 

- У дивана-єврокнижки висувається сидіння і на місце, що звільнилося опускається спинка. Дуже простий і надійний механізм. У деяких моделей сидіння висувається, злегка піднімаючись, що робить зручніше його використання, в тому числі на килимових покриттях. Немає коліщаток, нічого не дряпає підлогу. Такі варіанти єврокнижки можуть мати назви пантограф, пума або тик-так.

 

 

- Найбільш часто використовуваним механізмом кутових диванів є дельфін. У ньому додаткова частина як би «виринає» з-під сидіння дивана.

 

 

Окремо варто виділити поворотні механізми трансформації. Вони використовуються у великих кутових диванах. Одна половина у них розгортається до іншої, утворюючи широке спальне місце.

Для сну краще купувати диван з рівною поверхнею, рівномірно розподіляє навантаження. При цьому розкладання не повинно займати багато часу і зусиль. А механізм повинен бути металевим НЕ скрипіти і плавно рухатися.

 

Форми бувають різні

За своєю формою дивани бувають прямі, кутовіп-образні і острівні. Прямі дивани, як і кутові, зазвичай ставлять вздовж стін. Їх часто комплектують нішами в підлокітниках, вбудованим столиком, міні-баром або полицями. Іноді від подібних «бонусів» можна відмовитися, здешевив тим самим вартість меблів, або навпаки, замовити щось додатково. Все для вашої зручності і комфорту! Так що обирайте будь-який в залежності від розмірів приміщення і дизайну інтер'єру.

Острівні дивани можуть бути круглими або напівкруглими, овальними і прямокутними. Це дорогі і статусні дивани. На них, як правило, не сплять. Їх ставлять в центрі просторих кімнат, щоб створити зону відпочинку.

 

Існують також модульні дивани. Вони складаються з декількох частин і можуть по-різному комбінуватися. Модулі можна використовувати як окремі елементи меблів. У складі може бути модуль зі спальним місцем і столиком. Тому такі дивани відмінно підходять для квартир-студій. 

   

Зроблено в Україні
Сьогодні меблеві фабрики України досягли величезного успіху в своєму ремеслі. Вони вміло створюють нові сучасні моделі на будь-який смак. Завдяки сучасним технологіям, досвіду майстрів та української деревині, ми маємо величезний вибір якісних меблів з елегантним дизайном, довгим терміном експлуатації, комфортом для сну і надійними механізмами розкладки.

На ринку України присутні більше трьох десятків виробників диванів. Всі вони пропонують досить хороші конкурентоспроможні вироби і втілюють в них найсучасніші модні і функціональні ідеї.

На нашому сайті ми підібрали моделі диванів, які максимально відповідають сучасним уподобанням українців. Є як бюджетні, так і дорогі престижні варіанти, дивани для сну, гостьових кімнат, офісів, а також модульні, з усіляким наповненням і підголівниками. За словами адміністратора магазину АКЛАС Лесі Ткачової, для будинку покупці частіше вважають за краще однотонні дивани з розкладкою Єврокнижка (від фабрик СидиМ і Daniro), для офісів - чорний або інший стриманий тон в шкірозаміннику (від DLS, Richman).

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.