Каталог
ru
ua

Як обрати барний стілець?

Барний стілець - відмінне і сучасне рішення для високого столу або барної стійки. Воно принесе в ваш будинок нотки стилю і витонченого смаку. Такі моделі відмінно доповнять собою будь-яку терасу, альтанку, невелике кафе або святковий захід під відкритим небом. Барні стільці можуть використовуватися в самих різних ситуаціях.

Їх вибір величезний: класичні і дизайнерські, дерев'яні, металеві, пластикові, плетені і розкладні моделі, на будь-який смак і бюджет. Але для цілеспрямованого пошуку спочатку потрібно визначитися з приводом для вибору, внутрішнім інтер'єром, а також з бажаним вами стилем. Кращі барні стільці повинні бути міцними і стійкими, красивими і комфортними.

Щоб купити правильний барний стілець, АКЛАС допоможе вам розібратися з їх можливостями і конструкціями.

 

Висота

Отже, спочатку визначимося з висотою стільця. Для цього необхідно заміряти відстань від барної стійки до підлоги і відняти 30 см. Вважається, цього цілком достатньо, щоб ногам під стільницею було комфортно. Правда, іноді грає роль і зростання людини. Тому якщо ви сумніваєтеся в висоті, подивіться моделі з підйомним механізмом. Газліфт допоможе точніше відрегулювати комфортну для вас висоту. Крім того, такі стільці краще підійдуть для нестандартних високих столів або стійок.

Стілець барний Венсан (Vensan), AMF

 

Як правило, висота барних стільців становить 58-77 см. З урахуванням спинки - до 110 см.

Для комфортної посадки на високому стільці обов'язково повинна бути підніжка. Вона повинна бути міцною, зручною і розташовуватися нижче сидіння приблизно на 45 см.

Спинка

Табурети без спинки хороші тим, що можуть повністю засуватися під стіл і займають небагато місця. Але через відсутність опори сидіти на них тривалий час незручно. Такі стільці більше підійдуть для ранкової кави і перекусів, а також барів і мінікофеен.

Стілець барний П'єр, Waldberg

 

Зверніть увагу, спинка може бути стандартного розміру, високою або скороченою. Стільці з невеликою поперекової спинкою утворюють з сидінням зручну ергономічну посадку, тому на них зручніше сидіти, ніж на табуреті. Спина отримує невелику підтримку, але все ж цього буде недостатньо для тривалого сидіння.

 

Стілець барний Лілі (Lily), AMF

 

Барнік зі спинкою найзручніші і популярні. Для тривалого використання відмінно підходять стандартні і високі спинки, які забезпечують хорошу підтримку і знижують навантаження на спину. Їх можна використовувати не тільки для прийому їжі, але і для роботи, наприклад, з ноутбуком.

 

Стілець барний Астер (Aster), AMF

 

Якщо барна стійка замінює обідній стіл, наприклад, в квартирах-студіях, то віддайте перевагу моделям зі зручною спинкою і підлокітниками. Такі напівбарники дозволять максимально розслабитися. Як правило, вони займають більше місця і дорожче коштують.

Стілець барний Антіба (Antiba), Concepto

 

Сидіння

Розміри сидіння барного стільця, як правило, менше, ніж у обідніх. Глибина і ширина починається від 32 см і рідко досягає 60 см. Тому, якщо ви плануєте використовувати барну стійку для повноцінних обідів і вечерь, то краще придбайте більш широке і глибоке сидіння - 42 см і більше. За формою сидіння найчастіше зустрічаються круглі і квадратні, плоскі і увігнуті. Але в будь-якому випадку необхідно спиратися на власне відчуття комфорту, а також дизайн приміщення.

 

Стілець барний Коін (Coin) Concepto

 

Сидіння може бути стаціонарним або обертовим. Звичайні добре підходять для домашнього використання. Обертові використовують в барах і кафе, щоб гостям було зручніше робити замовлення і спілкуватися з друзями.

Якщо є можливість, обов'язково посидьте на стільці, щоб остаточно переконатися в правильності свого вибору.

Ніжки

Ніжок у барного стільця може бути одна, дві, три або чотири.

Стільці на одній ніжці з широкою дискової опорою внизу досить важкі. При чому, чим більше діаметр опори, тим стійкіше крісло. Вони мають міцний і довговічний хромованою каркас і зручну підставку для ніг. Такі стільці витримують навантаження до 120 кг.

Стілець барний Рондо, AMF

 

Барні стільці на полозах або на двох ногах мають S-подібну опору і виглядають дуже оригінально. Але навряд чи зможуть бути досить стійкими. Вироби на трьох ногах також не є стійкими. Тому і трапляються рідко. Тому перш, ніж купувати такі моделі, краще протестувати їх в магазині.

Стілець барний Зета (Zeta), Nowy Styl

 

Найнадійніший і популярний варіант стільця - з 4 ніжками. Він максимально стійкий і має великий асортимент.

Останнім часом особливою популярністю стали користуватися вироби на опорах, що нагадують полози. Вони досить міцні і впевнено стоять на своїх гнутих ніжках. При покупці такої моделі обов'язково зверніть увагу, щоб на опорах були надіті м'які накладки для захисту підлогового покриття від подряпин.

Стілець барний Ковбой (Cowboy), Concepto

 

Матеріали

Вироби з хромованим або металевим каркасом відрізняються високою міцністю, надійністю і довговічністю. Відмінно вписуються в сучасний інтер'єр, міцні, стійкі, виглядають естетично і не вимогливі у догляді. З мінусів може бути тільки важку вагу.

Стілець барний Вибір, ДЛС

 

Дерев'яні стільці не менше міцні та довговічні. Підходять як для домашнього використання, так і для кафе. Вони наповнюють інтер'єр почуттям смаку і затишком. Можуть мати м'яку тканинну оббивку або накладки для зручності в експлуатації.

 

Барний табурет Зіберт (Zibert), AMF

 

Барні стільці можуть бути виконані навіть з лози або ротанга, при цьому мати дерев'яний каркас. Такі меблі легка, зручна, міцна і довговічна. Плетені стільці також можуть доповняться подушками і накидками.

Барні стільці з пластику або акрилу вважаються бюджетними. Хоча деякі моделі можуть виглядати просто фантастично. Їх сміливо можна використовувати в кафе і на літніх майданчиках. Але, як правило, пластик не витримує більше 100 кг. Дуже оригінально і стильно виглядають крісла з прозорого полікарбонату, які візуально не захаращують приміщення і ідеально підходять для маленьких кухонь. Пластикові стільці легкі прості в догляді, але з часом на них можуть з'являтися подряпини.

 

Оббивка

Сидіння з оббивкою з екокожі або шкірозамінника виглядає дуже багато і стильно. Ці матеріали досить надійні, зносостійкі і довговічні. Легко переносять вологу чистку і довго зберігають товарний вигляд. Ідеально підходять для громадських місць: кафе і рецепцій. Натуральна шкіра виглядає солідно і також не вимагає спеціального догляду. Але коштує дорожче і, до того ж, з часом може витиратися і тьмяніти.

Стілець барний Гюнтер, Waldberg

 

Тканина - більш приємна на дотик і тепла для сидіння. Але швидше брудниться, вбирає вологу, вимагає акуратного використання і частого чищення. Тому намагайтеся вибрати максимально стійкі до плям і добре миються тканини. Наприклад, жаккард, гобелен, шенилл, флок. Крім того, проблему з небажаними плямами легко можуть вирішити знімні чохли.

 

Стілець барний Баварія (Bavaria), Nicolas

 

Види

Складні стільці - ідеально рішення для невеликої кухні. Вони легкі, зручні, дуже швидко наводяться в робочий стан і так само швидко складаються. Їх також корисно мати на випадок прийому гостей і діставати, коли необхідно збільшити кількість посадкових місць.

 

Стілець Джокер, AMF

 

Крутиться сидіння стане відмінним бонусом, якщо ви використовуєте стійку як міні-бар, а також, якщо ви любите поглядати телевізор.

Напівбарні - щось середнє між обіднім і барним стільцем. Його висота сягає до 60 см і підходить він для не висока стійок - 85-90 см.

 

 

Оригінальні дизайнерські. Якщо дуже важливо підкреслити оригінальний смак і певний стиль в інтер'єрі, розгляньте дизайнерські меблі. При цьому вона не обов'язково повинна виявляється дорогою. Адже в гонитві за клієнтом виробники усвідомлюють не погані і якісні копії. Такі інтерпретації барних стільців можуть додати приміщенню останній завершальний штрих.

 

Стілець барний Квадро, Waldberg

 

Стільці для вулиці. Для вулиці найкраще підійдуть вироби з пластику. Цей матеріал спокійно переносить підвищену вологість, стійкий до ультрафіолетових променів і механічних пошкоджень.

 

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.