Каталог
ru
ua

Як обрати геймерське крісло

Якщо ви любите комп'ютерні ігри і з обов'язку «зависає» в віртуальному просторі, тоді вам просто необхідно зробити своє азартне хобі безпечним для здоров'я. Саме тому ми рекомендуємо купити геймерське крісло. Ігрові крісла конструктивно відрізняються від звичайних офісних. Вони розраховані на довге сидіння за комп'ютером. Тому мають надійну стійку конструкцію, ергономічну посадку з бічною підтримкою, зручні підлокітники, підголівник і супер-якісну оббивку. Вони дарують приголомшливий комфорт і забезпечують максимальну концентрацію на процесі гри.

Через величезного асортименту ігрових крісел, їх вибір є складним завданням для багатьох покупців. Магазин АКЛАС розповість, якими бувають геймерські крісла і на що важливо звернути увагу при їх виборі.

 

 

Основні параметри:

Спинка у геймерского крісла завжди висока, звужена до верху. Її ергономічна форма, рельєфна поверхня і бічні виступи забезпечують правильне положення хребта. А для того, щоб максимально комфортно розміститися за комп'ютером, вона злегка відкинута назад.

 

 

Для геймерского крісла також важливо, щоб воно мало механізм гойдання і дозволяло злегка нахиляти спинку, зафіксувавши її в зручному для себе становищі. Похитування заспокоюють нервову систему, а зручний кут нахилу зніме напругу зі спини. Є моделі, які можуть фіксувати спинку в горизонтальному положенні (механізм «релакс»). Так геймер зможе влаштувати невеличкий «відпустку» для спини, перепочити та набратися сил перед наступним етапом гри.

 

 

Сидіння також виконано виходячи з анатомічних особливостей людини. Найчастіше вони мають середню жорсткість. Однак є і ультрам'якого. Оцінити комфортну для себе посадку можна тільки лише присівши на крісло. До речі, під себе бажано поміряти і глибину посадки, так як більшість моделей не вміють регулюватися по глибині. Тому якщо ви не високого зросту, зверніть увагу на моделі з не великою глибиною сидіння.

 

 

Регулювання висоти - це «маст хев» всіх комп'ютерних крісел. Тому зараз навіть найпростіші моделі оснащуються газліфтом, який дає можливість регулювати висоту сидіння, а також трохи амортизує при посадці в крісло. В цілому, чим більше елементів піддаються регулюванню - тим краще.

Підлокітники можуть бути класичними - нерегульованими, підйомними, які зручно відкидаються назад, а також регульованими. При чому в деяких моделях вони не просто змінюють свою висоту, але ще і кут нахилу. Залежно від кількості параметрів, за якими можна налаштовувати положення підлокітника, можуть бути передбачені різні маркування: 1D, 2D, 3D або 4D. Чим більше цифра, тим точніше і зручніше можна відрегулювати дані елементи. Також підлокітники можуть бути пластиковими або металевими з м'якою накладкою. Так що якщо ви любите опускати лікті на підлокітники, то на таку функцію слід звернути увагу.

 

 

Обов'язково враховуйте висоту підлокітників, щоб крісло могло засуватися під стільницю.

 

 

Оббивка для крісел даної категорії завжди використовується більш зносостійка і практична. Найчастіше виробники поєднують якісну Екокожа з сіткою або тканиною. Ці матеріали добре пропускають повітря і швидко випаровують вологу. Вставки з тканини в місцях контакту з тілом забезпечують більш приємні тактильні відчуття.

 

 

Підголівник і валик під спину просто необхідні, щоб хребет під час гри отримував необхідну підтримку. Зйомний підголовник зніме напругу з шиї і попередить можливі головні болі. Валик під спину регулюється по висоті, розслабить поперек і нормалізує кровотік. При необхідності ці елементи легко відстібаються.

Бажано, щоб крісло мало прогумовані колеса, які захистять підлогове покриття від подряпин і забезпечують безшумне катання.

Стійкість багато в чому залежить від каркасу та хрестовини. Каркас може бути пластиковий (з максимальним навантаженням 100-120 кг) і металевий (максимальне навантаження до 150 кг). Металевий частіше використовується в кріслах середнього і високого цінових сегментах з поліпшеною ергономікою. Для стійкості хрестовина геймерських крісел ширше, ніж у офісних.

Прогумовані накладки на хрестовині перешкоджають ковзанню ніг і просто ефектно виглядають в поєднанні з деталями оббивки.

 

 

Додаткові опції і дизайн. Часом, щоб здивувати вимогливого покупця, виробники можуть комплектувати геймерские крісла спеціальними підставками під ноги, мишку, клавіатуру, підсклянником і іншими «фішками». Такі елементи найчастіше зустрічаються у дорогих і люксових моделей.

 

 

Різновиди ігрових комп'ютерних крісел

Прості крісла візуально стилізовані під геймерские. Відрізняються простим дизайном у вигляді цікавої спинки для комфортного положення спини або більш широким сидінням. Можуть мати механізм гойдання і яскраве забарвлення. Крісла цієї категорії можна запросто використовувати не тільки для ігор, але і просто для комфортної роботи за комп'ютером.

 

Крісло Астон, АКЛАС

 

Крісла підвищеної комфортності - це більш просунуті ергономічні крісла з оригінальним яскравим дизайном і високою легко впізнаваною «геймерской» формою спинкою. Вони мають механізм гойдання, підголівник, поперековий валик, регульовані підлокітники. В оббивці використовується сітка, яка забезпечить хорошу повітропроникність і комфорт. Також є моделі з підставками для ніг.

 

Крісло Хорнет, АКЛАС

 

Геймерські крісла з повною комплектацією. Це найкомфортніший варіант для професійних гравців. У вироби даного типу є абсолютно все: хороша ергономіка, якісна оббивка, регульовані підлокітники, знімні підголівник і валик під поперек, механізм гойдання з фіксацією спинки в зручному положенні. Такі комп'ютерні геймерские крісла дозволяють налаштувати будь-яку дрібницю. Стоять моделі в даній категорії від 9999 грн. Підходять вони більше геймерам, які проводять перед монітором більшу частину свого часу.

 

Крісло Дріфтінг, DXRacer

 

Виробники

Сьогодні на найбільший асортимент ігрових крісел пропонують нам компанії АКЛАС, DXRacer, GT Racer, Hator, AK Racing, CougarBarsky і АМФ.

DXRacer - всесвітньо відомий виробником геймерських крісел. Більшість моделей цього виробника має яскравий спортивним дизайном. Адже спочатку компанія спеціалізувалася на створенні крісел для реальних гоночних автомобілів. Згодом DX Racer випустили перші геймерские крісла. Виробник пропонує декілька серій, серед яких стандартні і ексклюзивні моделі. Тому користувачеві легко буде вибрати оптимальний для себе варіант.

Популярні в Україні також крісла інших виробників. Вони об'єднують в собі стильний дизайн, ортопедичну спинку, якісні матеріали оббивки, високу допустиме навантаження, знімні елементи і багато іншого. Виробник встановлює різну ціну на моделі, в залежності від їх параметрів.

Отже, перед тим, як приступати до покупки геймерского крісла, оціните свій бюджет, визначитеся з необхідними налаштуваннями і рівнем комфорту, який очікуєте отримати від покупки.

А ми бажаємо вам перемог!

 

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.