Каталог
ru
ua

Як вибрати крісло для школярів і дітей?

У період активного росту дитини відбувається формування правильної постави. Тому на даному етапі, поряд з портфелем і шкільною формою, дитині важливо підібрати ортопедичне крісло для роботи над домашніми завданнями. Спеціальна дитяча модель дозволить сидіти не тільки комфортно, але і правильно. Вона стане запорукою рівною постави, дозволить в майбутньому уникнути сколіозу, а також зменшить навантаження на зір.

Як правило, всі сучасні дитячі крісла мають можливість регулювати висоту сидіння і спинки в міру того, як росте малюк. Але є ще деякі моменти, які слід враховувати при покупці крісла для школяра.

Ергономічні спинка і сидіння

У нормі хребет має вигин в області попереку. Тому важливо, щоб спинка крісла повторювала цей вигин і мала невеликий виступ в області попереку. Він підтримає спину дитини в природному положенні і не дасть скорчившись на стільці. З боків спинка повинна мати невеликі виступи для кращої фіксації по центру.

 

Крісло Bravo, FunDesk, допомагає влаштується в кріслі максимально комфортно

 

Є моделі зі спеціальною роздвоєною формою спинки. Подібна конструкція має ефект правильного формування постави і рівних лопаток і також ефективно дозволить знизити навантаження на спинку дитини під час занять.

 

Крісло Contento, FunDesk, сприяє формуванню правильної постави

 

Крім ергономічної форми, спинка повинна мати правильний кут нахилу і нормальну жорсткість.

Правильне сидіння має спеціальну западину біля спинки і трохи опукле з боків. Так дитина нібито буде змушений сісти по центру і притиснутися до спинки. Краї повинні бути закруглені, щоб виключити передавлювання кровоносних судин під колінами. А ще на таке крісло важко буде сісти на краєчок.

Щоб не створювати зайве навантаження на спину і хребет, сидіння також як і спинка має бути в міру жорсткою і комфортною.

      

Крісло LST3, FunDesk, має бічну підтримку на сидінні і спинці

 

Регулювання по висоті

Висота крісла обов'язково повинна регулюватися. Сидіння необхідно встановити на такому рівні, щоб в положенні сидячи дитина діставав ногами до підлоги, і щоб утворився прямий кут між стегном і гомілкою. Зручно, коли на вертикальній осі нанесена шкала, завдяки якій сидіння можна встановити відповідно до зросту дитини.

 

Крісло Contento, FunDesk, має шкалу для регулювання сидіння і широке роликове підставу

 

Тому в ідеалі, добре мати не тільки крісло з функцією регулювання висоти, але і робочий стіл або парту. Якщо ж стіл зависокий і не опускається, тоді для комфортної посадки слід використовувати підставку під ноги.

 

Підставка для ніг, FunDesk, вільно плаваюча платформа підставки дозволяє розташувати ноги максимально комфортно, має регулювання висоти і масажну поверхню

 

Відсутність підлокітників

Вибирайте модель без підлокітників, так як їх наявність може привести до неправильного сидіння дитини. Справа в тому, що спираючись на підлокітники, дитина машинально нахиляється в сторону. Так він розслабляє м'язи спини і піддається викривленню хребта. А ось відсутність бічної опори змусить тримати спину рівно. Можна вибрати модель з знімаються підлокітниками.

 

Крісло Актив Аврора, AMF, із серії Дісней Принцеса
стане відмінним доповненням до інтер'єру дитячої кімнати юної принцеси

 

Механізм гойдання

Наявність механізму хитання не обов'язково. Але, в цілому, це не завадить. Адже сидіти довго в одній позі дитині складно. Через якийсь час він інстинктивно починає розгойдуватися, щоб розім'ятися. А можливість погойдатися в кріслі дозволить спині періодично міняти положення і розслабляти м'язи.

 

Крісло Кеві, АКЛАС, має механізм гойдання Tilt

 

Коліщатка

Для першокласників варто віддати перевагу моделям з функцією фіксації коліс. Це дозволить дитині не кататися за робочим столом і зосередити увагу на навчанні.

Враховуємо вік

Для самих маленьких діток можна вибрати моделі з яскравою оббивкою, принтом мультяшних героїв або незвичайним дизайном у вигляді звіряток. Такі варіанти дуже подобаються всім діткам.

 

Крісло Тигр (Tiger), Nowy Styl з різнокольоровими роликами

 

Вибираючи комп'ютерне крісло для школяра не забувайте, що це, в першу чергу, робоче крісло. Тому кожна деталь повинна надавати підтримку зростаючого організму, сприяти правильному фізичному розвитку і комфортною навчанні без втоми. Дітям має бути зручно сидіти. Тим більше, що за письмовим столом школярі проводять більшу частину свого часу.

Для підлітків є варіанти комп'ютерних крісел, які по дизайну нагадують офісні моделі для дорослих. Вони мають більш строгий, ергономічний класичний дизайн. Зверніть увагу на моделі з аеросеткой на спинці і яскраві кольори. Сині, червоні, лілові, жовті, помаранчеві підійдуть під будь-який інтер'єр.

 

Крісло Бетта, Nowy Styl, має підвищену повітропроникність сидіння і спинки

 

Знімні чохли

Щоб крісло довше зберігало свій товарний вигляд і радувало батьків, радимо вам поцікавитися про наявність змінних чохлів. Їх основною метою є захист заводський оббивки від передчасного зносу. Як правило, їх завжди можна купити окремо. При чому навіть відповідно до основним кольором крісла. Чохол легко одягається і знімається, щоб випрати. А крісло довше збереже свій привабливий зовнішній вигляд. 

 

 

Захисні килимки під крісло

Пам'ятайте, що тривале використання комп'ютерного крісла може зіпсувати підлогове покриття, залишити подряпини на паркеті або сліди на килимі. Щоб уникнути цього, радимо вам відразу придбати захисні килимки під крісло. Вони бувають прозорі або кольорові.

  

 

Вибирати комп'ютерне крісло, звичайно ж, краще разом зі своєю дитиною. Так ви зможете приміряти модель на майбутнього власника і дозволити йому самому вибрати забарвлення. Дитяче крісло повинно подобатися вашому чаду і бути максимально зручним йому. А ще стійким і надійним, комфортним для роботи за письмовим або комп'ютерним столом, органічно вписуватися в загальну інтер'єрну концепцію кімнати.

 

 

Будь-яке використання матеріалу можливе тільки з дозволу адміністрації сайту і посилання на джерело.